Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης: Δυο ξένοι στην ίδια πόλη

09:11 6/4/2016 - Πηγή: KoolNews

Μαζί στις Βρυξέλλες βρέθηκαν χθες Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης χωρίς πάντως η κοινή τους παρουσία να σηματοδοτεί και περαιτέρω εμβάθυνση της σχέσης των δυο αρχηγών. Αφορμή για την κοινή τους παρουσία ήταν η εκδήλωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για το Προσφυγικό. Οι δυο αρχηγοί βρέθηκαν μαζί στο πάνελ δεν είχαν όμως κάποια άλλη συζήτηση στο περιθώριο της εκδήλωσης.

Του Αλέξη Μαυραγάνη

Ο Σταύρος Θεοδωράκης

ζήτησε από τους ευρωπαίους συνομιλητές του να συγκρουστούν ανοιχτά με το λαϊκισμό στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. “Η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι εκτός από το να επιβάλλει νόμους στην Ελλάδα, εκτός από το να ενδιαφέρεται για τα νούμερα πρέπει να συγκρουστεί με τους λαϊκιστές που κυριαρχούν στην ελληνική πολιτική σκηνή. “Οι λαϊκιστές παράγουν τα ελλείμματα, οι λαϊκιστές κρατούν τις μεταρρυθμίσεις στα χαρτιά, οι λαϊκιστές βαφτίζουν το κρέας ψάρι και συνεχίζουν τον φαύλο κύκλο της αδιαφάνειας -της διαφθοράς και της διαπλοκής» δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης από τις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι η αντίληψη του κρατισμού διαπερνά τα κόμματα εξουσίας.

«Υπάρχει κάτι που συνδέει τους κομματικούς μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η άποψη ότι το κόμμα - κράτος πρέπει να καθορίζει τα πάντα. Έτσι, η λειτουργία της αγοράς -τα επιχειρηματικά σχέδια και οι χρηματοδοτήσεις- καθορίζονται και σήμερα από τα κομματικά γραφεία» είπε ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας αργότερα στην ομάδα των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του ALDE Γκι Φέρχοφσταντ.

Η παρέμβαση της Φώφης Γεννηματά αφορούσε στο ρόλο του ΔΝΤ στη διαπραγμάτευση αλλά και στο θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους, το οποίο όπως είπε, θα δώσει μεγάλη ανάσα στην ανάπτυξη της χώρας και θα οδηγήσει πιο κοντά στην έξοδο από την κρίση. “Είναι γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια που βιώνουμε την κρίση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει κρατήσει σκληρή στάση και έχει εκφράσει ακραίες απόψεις που συχνά μας έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση, εμάς αλλά κυρίως τον ελληνικό λαό και τα συμφέροντά του”, είπε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. “Αυτό που έχει σημασία είναι ότι στο Eurogroup του 2012 έχει ληφθεί απόφαση για νέα αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους στην Ελλάδα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Αυτό θα πρέπει να το στηρίξουμε. Και η Κυβέρνηση στην Ελλάδα έχει μεγάλη ευθύνη να μην οδηγήσει τα πράγματα σε ένα νέο αδιέξοδο και να μην χάσει την ευκαιρία να φέρει στο επίκεντρο της συζήτησης, – πιστεύω με τη στήριξη για άλλη μια φορά των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών – την απόφαση αυτή για να γίνει ένα ακόμη βήμα σχετικά με το δημόσιο χρέος, που θα δώσει μεγάλη ανάσα στην ανάπτυξη της χώρας και θα οδηγήσει πιο κοντά στην έξοδο από την κρίση.

The post Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης: Δυο ξένοι στην ίδια πόλη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα