Φάσκει και αντιφάσκει ο Ρουπακιάς – Τι υποστήριξε στη σημερινή απολογία του

Σε σωρεία αντιφάσεων υπέπεσε κατά τη διάρκεια της σημερινής απολογίας του, ενώπιον των ανακριτών για την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Ο δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, που είχε ήδη κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Πειραιά για την ανθρωποκτονία του 34χρονου ράπερ, έδωσε σήμερα μια διαφορετική εκδοχή των περιστατικών, το μοιραίο βράδυ του εγκλήματος.

Ο

45χρονος απέδωσε στο «φόβο, την ταραχή του και την κακιά στιγμή» την εν ψυχρώ δολοφονία και αρνήθηκε τη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση. Στην απολογία του περιγράφει ότι ο Φύσσας τον προκάλεσε με χυδαίες εκφράσεις και τότε εκείνος στην προσπάθειά του να αυτοπροστατευθεί έπιασε το σουγιά που είχε στο αυτοκίνητό του.

Ο καθ΄ ομολογία δράστης υποστήριξε για πρώτη φορά ότι υπήρξε κινητοποίηση μελών της οργάνωσης , επειδή, όπως ισχυρίστηκε «την πέσανε σε κάποιον δικό μας στο Κερατσίνι». Υποστήριξε παράλληλα πως εκείνο το βράδυ έβλεπε τηλεόραση στο σπίτι του, ενώ απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας Πειραιά είχε πει πως βρισκόταν σε άλλη καφετέρια όταν δέχτηκε τηλεφώνημα από τον απόστρατο Γ. Δήμου «χωρίς λόγο». Σήμερα ωστόσο παραδέχτηκε ότι με το τηλεφώνημα αυτό τον καλούσε ο απόστρατος να πάει στην οργάνωση, κάτι που έκανε όπως και άλλα μέλη της οργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα