Τίθεται σε εφαρμογή η κινητικότητα για τους δημοτικούς αστυνομικούς

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπέγραψε δύο κοινές υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος Κινητικότητας των δημοτικών αστυνομικών και η επανατοποθέτησή τους σε υπηρεσίες των υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στις κοινές υπουργικές αποφάσεις «διευκρινίζονται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίηση του προγράμματος κινητικότητας και τη μετακίνηση των Δημοτικών Αστυνομικών στις νέες τους υπηρεσίες».

Το προσεχές διάστημα

αναμένεται να ολοκληρωθεί η επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών στα υπουργεία: Οικονομικών (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων), Εσωτερικών (υπηρεσίες ιθαγένειας - «one stop shop»), Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (υπηρεσίες δίωξης του παραεμπορίου).

Σε δήλωση του, ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει πως «η ένταξη στο πρόγραμμα της κινητικότητας δεν οδηγεί κατ’ ανάγκη στην απόλυση» και αναφέρει πως έχει ως στόχο (η κινητικότητα) την μετακίνηση υπαλλήλων σε θέσεις «από τις οποίες θα μπορούν να προσφέρουν περισσότερα στο Δημόσιο και κατά συνέπεια σε κάθε πολίτη». Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης καταλήγει λέγοντας ότι «η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα στη διαδικασία επανατοποθέτησης κάθε υπαλλήλου σε νέα θέση, διασφαλίζεται από την εποπτεία και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ».

Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τα επόμενα βήματα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι: η γνωστοποίηση των αιτημάτων των φορέων στο Τριμελές Συμβούλιο, για την κάλυψη θέσεων που θα πληρωθούν από Δημοτικούς Αστυνομικούς.

Η γνωμοδότηση για τον αριθμό και τα απαιτούμενα προσόντα των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν στους φορείς υποδοχής, από το Τριμελές Συμβούλιο εντός δέκα ημερών.

Η έκδοση σχετικής ανακοίνωσης από τον κ. Μητσοτάκη, βάση της γνωμοδότησης του Τριμελούς Συμβουλίου, με την οποία θα καθορίζονται η σειρά προτεραιότητας των φορέων υποδοχής και ο αριθμός που θα διατεθεί σε κάθε φορέα.

Επίσης, οι Δημοτικοί Αστυνομικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, καλούνται μέσα σε 15 μέρες να υποβάλουν αίτηση προτίμησης, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Εντός 10 ημερών από τη λήξη αυτής της προθεσμίας, οι φορείς υποδοχείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη σύνταξη των πινάκων συνδρομής κριτηρίων. Στη συνέχεια, αποστέλλουν τις αιτήσεις στους φορείς υποδοχής και στο ΑΣΕΠ, το οποίο προβαίνει στη μοριοδότηση των υπαλλήλων.

Εντός 15 ημερών από τη λήψη των πινάκων βαθμολογικής κατάταξης του ΑΣΕΠ, συνεδριάζουν τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια των φορέων υποδοχής. Με βάση τα γενικά και ειδικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί από τις ΚΥΑ, γνωμοδοτούν και διαβιβάζουν τους πίνακες βαθμολογικής κατάταξης στο ΑΣΕΠ, το οποίο καταρτίζει ενιαίο πίνακα διάθεσης.

Τέλος, εκδίδεται υπουργική απόφαση μετάταξης – μεταφοράς του φορέα υποδοχής (ΦΕΚ).

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα