Φάκελος αξιολόγηση: Σειρά έχουν τώρα 10.200 υπάλληλοι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Αλλαγή πλάνου για το υπουργείο Παιδείας καθώς μετά την αδυναμία να θέσει σε διαθεσιμότητα τους 700 καθηγητές της Τεχνικής Εκπαίδευσης όπως είχε αρχικά προβλεφθεί, καθώς, εμπίπτουν σε εξαιρέσεις του νόμου, το υπουργείο πρέπει έως και τις 15 Οκτωβρίου να αξιολογήσει το εκπαιδευτικό προσωπικό των ΑΕΙ και ΤΕΙ και να εντοπίσει τους πλεονάζοντες υπαλλήλους.

Μετά

την ομόφωνη έγκριση περί αναδιάρθρωσης των δομών και υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας που ψηφίστηκε από το χτεσινό κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, από τον Σεπτέμβρη καλούνται τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ΑΕΙ και ΤΕΙ να αξιολογήσουν τις διοικητικές τους δομές.

Οι 10.200 διοικητικοί υπάλληλοι θα προέλθουν κυρίως από τα μεγάλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τα ΑΤΕΙ Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Η αξιολόγηση θα διαρκέσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα έως και τις 15 Οκτωβρίου ώστε να εντοπιστούν τυχόν πλεονάζοντες υπάλληλοι με στόχο να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας ενώ στην συνέχεια πρόκειται να αξιοποιηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου ώστε να καλύψουν ελλείψεις.

Με αφορμή και την χθεσινή συνέντευξη του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στην πρωινή εκπομπή του Mega, πηγές από το κτίριο του Αμαρουσίου επέμεναν να επαναλαμβάνουν ότι «κανείς εκπαιδευτικός δεν είναι περιττός», επαναπαύοντας προς το παρόν τους εναπομείναντες 151.000 εκπαιδευτικούς, που δεν είδαν την περασμένη εβδομάδα την υπαγωγή τους στο καθεστώς διαθεσιμότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα