Έξι «κουκουρούκου» βραβεία της Superleague

Άλλη μία συναρπαστική regular season (τςςς...) του συναρπαστικότερου πρωταθλήματος στον γαλαξία ολοκληρώθηκε και ήρθε η ώρα για μια μίνι-σούμα. Γιατί μπορεί το πρωτάθλημά μας να το σκιάζουν φοβέρες πολλές, αλλά την ώρα των απονομών ξεχνάμε τις μικροψυχίες που μας χωρίζουν και δεν κάνουμε τσιγκουνιές.

Γράφει ο Γιάννης Τσαούσης

Βραβείο «ε ρε και να έπαιζα περισσότερο...» - ‘Αλαν Πουλίδο

Όταν ο Γιάννης ο Κομπότης ζήταγε δανεικά για να πάει στην Ιταλία να τον φέρει, τον χλευάσατε. Όταν ο Ολυμπιακός

του τα έσκασε χοντρά το καλοκαίρι για να τον αποκτήσει εκ νέου, καγχάσατε. Όταν περίμενε καρτερικά τη σειρά του μεταξύ πάγκου και εξέδρας, κάνατε ότι δεν υπάρχει. Όταν, όμως, μπήκε τελικά και «έσταξε» 5 γκολάκια σε 8 παιχνίδια, ζητούσατε νερό για να καταπιείτε τη γλωσσίτσα σας. Ο Μεξικανός «παστελαδόρ» χρειάστηκε μόλις 13 προσπάθειες για να σκοράρει πέντε φορές, μέσος όρος που είναι ο καλύτερος του πρωταθλήματος. Σκόραρε ένα γκολ για κάθε 100’ συμμετοχής του στο φετινό πρωτάθλημα, την ώρα που ο MVP Φορτούνης έβαζε ένα για κάθε 110’ (συμπεριλαμβανομένων των επτά πέναλτι). Who’s your daddy now?

Βραβείο «Σας γλεντάω χωρίς να γελάω, γιατί είμαι Σουηδός» - Μάρκους Μπεργκ

15 γκολ σε 22 παιχνίδια. Χωρίς ένα πέναλτι. 62 γκολ σε 102 παιχνίδια στην τριετία με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, επιδόσεις που είχε να δει από τη διετία 2007-9 που έπαιζε στη Γκρόνιγκεν. Και βγαίνει και δηλώνει ότι δεν είναι ευχαριστημένος γιατί «έχασε μερικές ευκαιρίες». Και δεν σκάει ούτε το χειλάκι του. Και οι γύρω τον παίρνουν στα σοβαρά. Epic trolling is epic.

Βραβείο «Άμα δεν έτρεχα εγώ για όλους σας, θα τον πίνατε μπρούσκο» - Γιάκομπ Γιόχανσον

Ο «Ιεροκλής Στολτίδης» της ΑΕΚ, ο τίμιος Σουηδός αμυντικός χαφ με την περισσή ποδοσφαιρική οξυδέρκεια και τα διπλόχωρα πλεμόνια, έκανε 77 κλεψίματα ενώ η κάμερα τον έπιασε 7777 φορές με το απεγνωσμένο βλέμμα που ήταν σαν να έλεγε «τι θα γίνει με την πάρτη σας ρε μάγκες, θα μαρκάρετε κανέναν ή να το παίξω κι εγώ τρελίτσα και να κάνουμε μόνο γιόμες από την άμυνα στην επίθεση;»

Βραβείο «Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος reloaded» - Τζίμι Ντουρμάζ

Θύμισε την αλήστου μνήμης εποχή με την αμφισβήτηση του Τύπου στο πρόσωπο του τότε παίκτη του Παναθηναϊκού, το γκολ στην Ξάνθη και το περίφημο «σας γ@μ@ω με το μαλλί» ξέσπασμά του. Ο Τζίμι ο Ντουρμάζ είναι μεγάλος τουρίστας αλλά και Ιώβ στην υπομονή. Ο «μονόπαντος» χίπστερ της καρδιάς μας έβαλε τελικά επτά γκολ, έδωσε και τέσσερις ασίστ και ετοιμάζεται για το πιο ξέγνοιαστο και YOLO καλοκαίρι της ζωής του.

Βραβείο «Μέρκελ γερά, παρ’ τους τα λεφτά» - Γενς Βέμερ

Ναι, γεια σας, εγώ είχα παίξει κάποτε στην Βόλφσμπουργκ, είμαι 29 χρονών, κράμα Σεϊταρίδη-Αποστολάκη-Μπράις Μουν, δεξί μπακ-χαφ από τα λίγα και θέλω κλειστό τριετές και το «11» του Λουκά του Βύντρα γιατί έχω και επιθετικές τάσεις. Τέσσερις αγώνες και 19 λάθη αργότερα, ο Βέμερ πίνει την μπύρα του και τρώει το bratwurst του στην υγειά του Αναστασίου και του «κιμπάρη» προέδρου της «Πανάθας» που τον πίστεψαν.

Βραβείο «Με ένα παιχνίδι μόνο, ρε κορόιδα;» - Έρικ Σάμπο

Ήρθε λίγο-πολύ με την ταμπέλα «ο Μαραντόνα της Σλοβακίας». Ο ψηλόλιγνος μεσοεπιθετικός της Σπαρτάκ Τρνάβα γοήτευσε με την άνεση, το αρχοντικό στιλ με την μπάλα στα πόδια και τις τεχνικές του αρετές τον Φρανκ Άρνεσεν στα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και αποκτήθηκε με τη μία, ως κελεπούρι. Στο πρωτάθλημα έπαιξε σε όλες τις θέσεις του κέντρου και περιστασιακά σε όλες πίσω από τον επιθετικό. Τελικός απολογισμός σε 14 εμφανίσεις: 0 γκολ, 0 ασιστ και 62 λάθη σε 711’ συμμετοχής. Μάθε σκάουτινγκ από τον άρχοντα.

The post Έξι «κουκουρούκου» βραβεία της Superleague appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα