Έβαλαν το χεράκι τους οι επιστήμονες και… σκότωσαν το αρχαιότερο ζώο του κόσμου [εικόνες]

Το αρχαιότερο ζώο στον πλανήτη είναι ένα μύδι το οποίο υπολογίζεται ότι έχει ηλικία 507 χρόνων και ζούσε μέχρι τη στιγμή που οι επιστήμονες το άνοιξαν για να μετρήσουν την ηλικία του με αποτέλεσμα να το σκοτώσουν.Το μύδι με το όνομα «Μίνγκ» «έζησε» δύο Παγκόσμιους Πολέμους, τον Διαφωτισμό και την Βιομηχανική Επανάσταση. Ανακαλύφθηκε πριν από εφτά χρόνια όταν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Μπανγκόκ ήταν στην Ισλανδία στα πλαίσια μίας έρευνας για την κλιματική αλλαγή.

Το μέρος στην Ισλανδία όπου ανακαλύφθηκε η Μίνγκ

Στη συνέχεια επιχείρησαν να ο ανοίξουν για να δουν την

ηλικία του και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας το σκότωσαν «κάναμε λάθος την πρώτη φορά και ίσως ήμασταν κάπως βιαστικοί και βγάλαμε συμπεράσματα για την ηλικία του μυδιού πολύ γρήγορα».

Πάραυτα, μετρώντας τα «δαχτυλίδια» στο εσωτερικό της Μίνγκ, ανακάλυψαν ότι είχε ηλικία 405 χρόνων. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ακόμα υπάρχουν αμφιβολίες για την ηλικία της Μινγκ λόγω του ότι κάποια από τα «δαχτυλίδια» στο εσωτερικό της, λόγω της πολυκαιρίας δεν φαίνονται καλά. Τώρα μετράνε τα «δαχτυλίδια» στο εσωτερικό του οστράκου και υπολογίζουν ότι γεννήθηκε το 1499.

Τα «δαχτυλίδια» της Μίνγκ

Τώρα, οι επιστήμονες έχουν επικεντρωθεί στη μέτρηση των ισοτόπων του οξυγόνου στο όστρακο έτσι ώστε να ανακαλύψουν την θερμοκρασία της θάλασσας, όπως επίσης και την ακριβή ηλικία της Μίνγκ.

Το πιο συναρπαστικό είναι ότι μπορούν να βγουν πολλά συμπεράσματα και να ανακαλυφθούν οι λόγοι για τους οποίους τα όστρακα ζούνε τόσο πολλά χρόνια.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα