Έρευνα: Τι φταίει και δεν μπορείς να κάνεις παιδί;

Όσο περνούν τα χρόνια ολοένα και περισσότερα είναι τα ζευγάρια που αδυνατούν να κάνουν παιδιά. Έχετε αναρωτηθεί γιατί;

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας βασικός λόγος είναι τα χημικά στα οποία εκτίθεται ο άνθρωπος τα τελευταία χρόνια. Τα κινητά τηλέφωνα, οι φορητοί υπολογιστές ακόμη και οι πάνες που χρησιμοποιούνται φαίνεται πως προκαλούν ζημιά στον ανθρώπινο οργανισμό.

Χρησιμοποιώντας αίμα και ούρα από συνολικά 501 ζευγάρια τα οποία προσπαθούσαν να κάνουν παιδιά, η έρευνα έδειξε πως στην γυναίκα εντοπίστηκαν

τέσσερις χημικές ουσίες και αντιστοίχως εννέα στους άνδρες οι οποίες εμποδίζουν την εγκυμοσύνη. Ταυτόχρονα συνυπολογίστηκαν άλλοι παράγοντες όπως η ηλικία και το κάπνισμα.

Τα χημικά αυτά σχετίζονται με ένα 20% μείωσης των πιθανοτήτων για να μπορέσει το ζευγάρι να επιτύχει την εγκυμοσύνη. Πρόκειται για ένα ποσοστό αντίστοιχο με τις συνέπειες που έχει το τσιγάρο.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει και χρειαζόμαστε να ερευνήσουμε περισσότερο είναι ότι οι περισσότερες από τις χημικές ουσίες που μελετήθηκαν σχετίζονται με ρύπανση του περιβάλλοντος» είπε στο The Daily Beast ο Ζερμέν Μπακ Λούις, βασικός ερευνητής. «Είναι στοιχεία με τα οποία ερχόμαστε συνεχώς σε επαφή κατά την καθημερινότητά μας», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα