Έρχονται διώξεις για κατάλυση πολιτεύματος – Το διαβιβαστικό των ανακριτών για τη Χρυσή Αυγή

Ποινικές διώξεις στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για «προπαρασκευαστικές πράξεις κατάλυσης του πολιτεύματος» προαναγγέλλει έμμεσα το διαβιβαστικό έγγραφο των ανακριτών Σπ. Γεωργουλέα και Χρ. Καρακώστα που έφτασε στη Βουλή.

Στο έγγραφο με το οποίο οι δικαστικοί λειτουργοί ζητούν την άρση ασυλίας για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση των βουλευτών Στ. Μπούκουρα, Γιώργου Γερμενή και Γιώργου Ηλιόπουλου, περιγράφουν το είδος

της εγκληματικής οργάνωσης και προσδιορίζουν ως διαρκή σκοπό της «την κατάλυση του πολιτεύματος (134ΠΚ)».

Η εν λόγω κατηγορία αποτελεί διαρκές κακούργημα και επιτρέπει ακόμα και συλλήψεις στα όρια του Αυτοφώρου χωρίς άδεια της Βουλής.

Οι ανακριτές αναφέρουν: «Στην κατάθεση του μάρτυρα Ε αναφέρεται πώς οι βουλευτές Ηλιόπουλος και Γερμενής είναι από πολλών ετών σημαίνοντα στελέχη της οργάνωσης παίζοντας σημαντικό ρόλο στην οργάνωση και επιχειρησιακή λειτουργία της Χρυσής Αυγής, αλλά και στην ιδεολογική κατήχηση σκοπός της οποίας ήταν και παραμένει, όπως προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσεις, η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος (134 ΠΚ). Σημειώνεται πως στις επισυναπτόμενες μαρτυρικές καταθέσεις υπάρχουν πλήθος στοιχείων για τους 6 προαναφερόμενους βουλευτές, ενώ προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης φορολογικών αδικημάτων αλλά και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από τις άρρηκτα συνδεδεμένες με την οργάνωση, επιχειρήσεις του βουλευτή Παναγιώταρου. Για όλες τις προαναφερθείσες αξιόποινες πράξεις για τις οποίες δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη θα αποσταλλεί σχετικό αίτημα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα