Ο Χριστόφορος Κολόμβος δεν ανακάλυψε την Αμερική – Τι υποστηρίζει ένας Βρετανός ιστορικός

Ένας αμφιλεγόμενος ιστορικός απο την Βρετανία, ισχυρίζεται ότι βρήκε ένα χάρτη 600 χρόνων ο οποίος αποδεικνύει ότι οι Κινέζοι και όχι ο Χριστόφορος Κολόμβος, ανακάλυψαν την Αμερική.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο ιστορικός Γκάβιν Μένζις υποστηρίζει στο νέο του βιβλιο με τίτλο: «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» ότι ο χάρτης είναι αντίγραφο ενός άλλου χάρτη που είχε δημιουργηθεί για πρώτη φορά το 1418 από τον Κινέζο ναύαρχο

Ζένγκ Χε και απεικονίζει τον «Νέο Κόσμο» με κάποιες λεπτομέρειες.

Ο Μένζις ισχυρίζεται ότι ένας μεγαλοπρεπής στόλος με κινέζικα πλοία που βρισκόταν υπό τις διαταγές του Ζένγκ Χε, έφθασε στη νότιο Αμερική 100 χρόνια πριν τον Μαγγελάνο.

Όσον αφορά τους γηγενείς Αμερικάνους, ο ιστορικός υποστηρίζει ότι ήταν μία πανσπερμία ασιατικών φυλών.

Πάντως ο Κολόμβος πρωταγωνιστεί στο βιβλίο και ο Μένζις ισχυρίζεται ότι αφιέρωσε 20 χρόνια στο να βρει τα στοιχεία που χρειάζονται για να αποδείξει ότι δεν ανακάλυψε το «Νέο Κόσμο». Επίσης πιστεύει ότι ο Κολόμβος πήγε στην Αμερική επειδή είχε τον χάρτη του ναύαρχου Ζένγκ Χε: «Η ιστορία που υποστηρίζει ότι ο Κολόμβος ανακάλυψε την Αμερική είναι φανταστική, είναι ένα παραμύθι» δήλωσε στην εφημερίδα ο Μένζις.

Πάντως δεν είναι ο μόνος που υποστηρίζει την συγκεκριμένη θεωρία, αλλά υπάρχουν και άλλοι που συμφωνούν μαζί του και υποστηρίζουν ότι οι πρώτοι κάτοικοι της Αμερικής ήταν Κινέζοι και έφθασαν στο «Νέο Κόσμο» 40,000 χρόνια πριν.

Ο Γκάβιν Μένζις δεν έχει κάποιο πτυχίο που να αποδεικνύει ότι είναι ιστορικός και δούλευε στο Βασιλικό Βρετανικό Ναυτικό.

Έχει ξοδέψει εκατομμύρια δολάρια στις έρευνες του και έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για να αποδείξει τις θεωρίες του. Οι ακαδημαϊκοί όμως δεν δέχονται αυτά που υποστηρίζει.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα