Έρχεται θερμό πολιτικό καλοκαίρι- «Βράζουν» οι βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το Δημόσιο

07:58 9/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Μεταξύ σφύρας και άκμονος τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, καθώς μετά την οριακή συμφωνία στο Eurogroup όλα προοιωνίζονται ένα θερμό καλοκαίρι. Η κινητικότητα στο δημόσιο, η «τρύπα» του ΕΟΠΥΥ, η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση και το ενδεχόμενο νέων μέτρων είναι αυτά που προκαλούν ανατριχίλες εν μέσω θέρους σε ΝΔ

και ΠΑΣΟΚ.

Ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι σε ανοικτή γραμμή καθώς εντός του τρέχοντος μηνός θα δοκιμαστούν οι αντοχές των κοινοβουλευτικών ομάδων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα καινούργια προαπαιτούμενα της τρόικας θα έρθει προς ψήφιση τον Ιούλιο και οι αντιδράσεις ανάμεσα στους βουλευτές είναι πολλές. Μάλιστα στο ΠΑΣΟΚ αρκετοί – ακόμη και προβεβλημένα στελέχη – διαμηνύουν ότι διαφωνούν με τον τρόπο που εξελίσσεται η κινητικότητα στο Δημόσιο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκάλεσε σύσκεψη χθες και επεσήμανε ότι στο θέμα αυτό (της κινητικότητας) δεν είχε υπάρξει καμία εξέλιξη τους τελευταίους 12 μήνες (αφήνοντας έτσι αιχμές κατά του κ. Μανιτάκη), ωστόσο σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει συνολική και αξιοκρατική αξιολόγηση και όχι «οριζόντια, επί δικαίων και αδίκων»

Ως προς το θέμα των δημοτικών αστυνομικών η «γραμμή» της Ιπποκράτους είναι να ενσωματωθούν στην Ελληνική Αστυνομία.

Για το θέμα αυτό αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ (οι κ.κ. Χρ. Πρωτόπαπας, Γ. Κουτρουμάνης Γ. Ντόλιος) μετέβησαν χθες το απόγευμα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις από τον υπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη, την υφυπουργό κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου και τον γ.γ. κ Δημ. Στεφάνου. Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ κατά το διάλογο που έγινε ζήτησε:

- Να προχωρήσει η συνολική αξιολόγηση δομών και προσώπων στον Δημόσιο

Τομέα και από αυτήν να προκύψουν τα πρόσωπα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας στις φάσεις του Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου.

- Βασικό κριτήριο της αξιολόγησης να είναι ο τρόπος πρόσληψης στο Δημόσιο (ΑΣΕΠ), ώστε όσοι έχουν προσληφθεί αξιοκρατικά να αντιμετωπίζονται διαφορετικά.

- Ειδικά για τη Δημοτική Αστυνομία να ληφθεί μέριμνα ώστε να αξιοποιηθούν σε άλλες θέσεις του Δημοσίου, ειδικά όσοι έχουν προσληφθεί με αξιοκρατικές διαδικασίες (ΑΣΕΠ) και έχουν δυνατότητες προσφοράς.

Το θέμα της ΕΡΤ απασχόλησε επίσης το ΠΑΣΟΚ κατά την διάρκεια συνεδρίασης του αρμόδιου ΚτΕ στη Βουλή. Η επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, εξακολουθεί να αποτελεί «καυτή πατάτα» για την κυβέρνηση καθώς οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ επιμένουν στα αιτήματά τους, ενώ ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Π. Καψής διαμηνύει ότι ο μεταβατικός φορέας θα εκπέμψει πρόγραμμα και μάλιστα πολύ σύντομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα