Επιστροφή στην Καππαδοκία – Ηρεμία ψυχής σε ένα τόπο γαλήνιο [εικόνες]

Από ψηλά, οι «καμπύλες» της Καππαδοκίας μοιάζουν με βραχώδη κύματα τα οποία συνεχίζουν το αέναο ταξίδι τους μέχρι το τέλος του ορίζοντα.

Η Καππαδοκία είναι γεμάτη με κοιλάδες οι οποίες σε μεταφέρουν σε παραμυθένιο κόσμο. Οι βραχώδεις σχηματισμοί αποκαλούνται «χοντρές καμινάδες» στην περιοχή ενώ όποιος βρεθεί τα βράδια σε αυτά τα μέρη θα εντυπωσιαστεί από το σεληνιακό τοπίο.

Η φυσική ιστορία του ανθρώπου μπορεί να εξερευνηθεί στην Καππαδοκία καθώς η πρωτόγονη φύση του ανθρώπου «ξυπνάει» μετά από πολλά χρόνια χειμερίας νάρκης.

Αν βρεθείτε στην Καππαδοκία, θα έχετε τη δυνατότητα

να σκαρφαλώσετε στους γκρεμούς, να παρατηρήσετε την τοπική αρχιτεκτονική αλλά και να νιώσετε την εμπειρία της αγροτικής ζωής στις στέπες. Ο τόπος αυτός περιέχει πληθώρα πετρωμάτων, από άγονους βράχους έως ηφαιστειογενείς πέτρες, σε μέρη τα οποία μπορείτε να εξερευνήσετε.

Όταν ξεφύγετε από την επαρχία και έρθετε πιο κοντά στις κατοικημένες περιοχές θα μπορέσετε να δείτε τις μικρές βυζαντινές εκκλησίες, οι οποίες μοιάζουν σχεδόν με σπηλιές, αλλά και τα εγκαταλελειμμένα μοναστήρια τα οποία κάποτε έβριθαν από κόσμο.

Τα μονοπάτια είναι πολλά και όλοι μπορούν να τα ακολουθήσουν ανεξάρτητα από groups ξεναγών. Η Καππαδοκία άλλωστε καλεί τον ερημίτη που κρύβεται μέσα σας και επιζητεί την ησυχία και την ηρεμία.

Αν αυτό που ζητάτε είναι ένα ταξίδι σε μια ήρεμη περιοχή, για να σκεφτείτε, να περπατήσετε, να μάθετε και προπαντός να γεμίσετε μπαταρίες, ιδιαίτερα τη φθινοπωρινή περίοδο, τότε η Καππαδοκία είναι ο τέλειος προορισμός για εσάς.

1 από 4 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα