Επιχείρηση κατά ισλαμιστών από το στρατό της Νιγηρίας με 74 νεκρούς

Τη ζωή τους έχασαν 74 άτομα σε επιχείρηση που πραγματοποίησε εναντίον στρατοπέδων ισλαμιστών της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ ο στρατός της Νιγηρίας, στην περιφέρεια Μαϊντουγκούρι.

«Επιχειρήσεις στις οποίες συνδυάζονταν οι χερσαίες μάχες και οι αεροπορικές επιθέσεις οδήγησαν στην καταστροφή στρατοπέδων των τρομοκρατών που είχαν εντοπιστεί και στον θάνατο 74 φερόμενων μαχητών», δήλωσε ο Μοχάμεντ Ντολ, εκπρόσωπος του στρατού στην περιοχή αυτή, διευκρινίζοντας ότι η επιχείρηση

αυτή έγινε χθες.

Ο στρατός έπληξε δύο χωριά της περιοχής Μάινοκ, τα οποία βρίσκονται κοντά στην Μαϊντουγκούρι, όπου η Μπόκο Χαράμ ιδρύθηκε πριν από περίπου δέκα χρόνια.

Η επιχείρηση αυτή πραγματοποιήθηκε κατόπιν μιας άλλης που είχε γίνει την Δευτέρα, από την οποία είχαν σκοτωθεί 37 ισλαμιστές και πάλι στην πολιτεία Μπόρνο, σύμφωνα με τον στρατό.

Η Μπόρνο είναι μια από τις τρεις πολιτείες στην βορειοανατολική Νιγηρία στις οποίες ο στρατός έχει εξαπολύσει επιχείρηση σε μεγάλο εύρος από τον Μάιο για να τερματίσει την εξέγερση των ισλαμιστών, η οποία συγκλονίζει την περιοχή αυτή εδώ και τέσσερα χρόνια.

Ο πρόεδρος Γκούντλακ Τζόναθαν ζήτησε από τους επικεφαλής του στρατού τον περασμένο μήνα να εντείνουν τις προσπάθειές τους στον αγώνα κατά των ισλαμιστών, οι οποίοι έχουν σκοτώσει εκατοντάδες αμάχους σε έναν νέο κύκλο επιθέσεων που έχουν εξαπολύσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα