Επί ξυρού ακμής ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Ιταλία-Σήμερα η απόφαση για τον Μπερλουσκόνι

11:40 1/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκεται ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Ιταλία καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης το Ανώτατο Δικαστήριο αποφαίνεται για την καταδίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην υπόθεση της Mediaset.

Η εισαγγελία του Δικαστηρίου εισηγήθηκε να μειωθεί στα τρία έτη η ποινή στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων -εισηγούμενη επικύρωση της καταδίκης ενώ οι συνήγοροι του Καβαλιέρε ζητούν απόρριψη της καταδίκης ή αν δεν υπάρχει άλλη επιλογή, εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει καταδικασθεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης

-τα τρία εκ των οποίων έχουν παραγραφεί- και σε πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για φορολογική απάτη κατά την αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Mediaset.

Κατά την αγόρευσή του, ο γενικός εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζήτησε να επικυρωθεί η κύρια καταδίκη, αλλά πρότεινε να μειωθεί η ποινή της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων από πέντε σε τρία χρόνια.

Από το πρωί μέλη του κόμματος και υποστηρικτές του Καβαλιέρε έχουν συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού στη Ρώμη προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους ενώ ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι κάλεσε τους οπαδούς του να μην επιτρέψουν η απόφαση του δικαστηρίου να δημιουργήσει πολιτική αστάθεια στην Ιταλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα