Επέλαση του χιονιά σε όλη την Ελλάδα: Που έχει διακοπή η κυκλοφορία, που θα συνεχίσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Χιονόνερο κατά περιόδους στο Νότιο Αιγαίο με χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινά τμήματα της Κρήτη, και παροδικές χιονοπτώσεις, στην Εύβοια, στη Σκύρο και πιθανόν κατά τόπους στην Αττική, προβλέπονται για την Πέμπτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -12 έως 2 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -8 έως 8 στη Βόρεια Ελλάδα, από -5 έως 8 βαθμούς στην Κεντρική

Ελλάδα και στην Ήπειρο, από -1 έως 10 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από -2 έως 7 στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά, από 0 έως 5 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, από 2 έως 8 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και από 5 έως 13 βαθμούς στα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με το meteo.gr.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα κεντρικά και βόρεια πελάγη ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, με περαιτέρω εξασθένηση το απόγευμα και στα νότια πελάγη σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ με περαιτέρω εξασθένηση το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς αλλά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ.

Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά αλλά και διαστήματα βελτιωμένου καιρού, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο και στα νοτιότερα θα φτάσει στους 6 με 7 βαθμούς, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές και κυρίως στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Το πρωί θα εκδηλωθεί ισχυρός παγετός, ενώ το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει στους 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι, 5 μποφόρ, με σταδιακή περαιτέρω εξασθένηση.

Στα λευκά τα βόρεια προάστια - Που έχει διακοπή η κυκλοφορία

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας - Θήβας, από 4ο χλμ. (περιοχή Μάνδρας), στο ρεύμα προς Θήβα, όπου νωρίτερα ήταν απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες και είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων.

Ωστόσο, παραμένει η διακοπή της κυκλοφορίας στη Λ. Πάρνηθας από το τελεφερίκ ως το καζίνο, στην Περιφερειακή Οδό Πεντέλης - Ν. Μακρής, από το Σ.Ν. Πεντέλης 414 έως και διασταύρωση Αγ. Πέτρου, και στη λεωφόρο Χασιάς - Δερβενοχωρίων, στο ύψος Μονής Κλειστών, στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια.

Δυτική Μακεδονία

Γρεβενά:

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα κάτωθι σημεία:

Επαρχιακή Οδός Γρεβενών – Σαμαρίνας, από το 25ο έως το 54ο χλμ.Επαρχιακή Οδός Γρεβενών – Χ/Κ Βασιλίτσας, από το 25ο έως 45ο χλμ.Επαρχιακή Οδός Γρεβενών – Περιβολίου, από το 23ο έως το 43ο χλμ.Καστοριά:

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα κάτωθι σημεία:

Επαρχιακή Οδός Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από το 14ο χλμ. έως το 22ο χλμ.Επαρχιακή Οδός Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου) από το 35ο χλμ. έως το 45ο χλμ.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε:

λόγω καθίζησης, από το 11ο χλμ. έως το 21ο χλμ. της Εθνικής Οδού Καστοριάς-Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, ωστόσο η κυκλοφορία για τα επιβατηγά και φορτηγά οχήματα έως 3,5 τόνους, διεξάγεται μέσω της Εθνικής Οδού Καστοριάς – Πρεσπών Φλώρινας (μέσω Αποσκέπου) και για όλα τα οχήματα μέσω της Επαρχιακής Οδού Κορεστείων – Βυσσινιάς – Τοιχιού – Καστοριάς.λόγω παγετού από το 22ο χλμ. έως το 28ο χλμ., της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου)Φλώρινα:

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο εκτός από τις πεδινές περιοχές του Δήμου Αμυνταίου. Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε, λόγω κατολίσθησης, στην Επαρχιακή Οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) από το 18ο χλμ. έως το 30ο χλμ.

1 από 20 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Σε ισχύ απαγόρευση απόπλου - Τα περισσότερα δρομολόγια δεν εκτελούνται

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι έντασης 9 με 10 μποφόρ εξακολουθούν να πνέουν στο Αιγαίο με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων, από το λιμάνι του Πειραιά για το βορειοανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Τα δρομολόγια στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια γίνονται κανονικά.

Σε ισχύ είναι η απαγόρευση απόπλου από το λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Κλειστή είναι η γραμμή Αγ.Μαρίνα- Νέα Στύρα. Ανοιχτές είναι οι γραμμές Βόλος-Σποράδες Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένας Θάσου, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα Λευκίμμη,Κυλλήνη-Ζάκυνθος Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Ρίο-Αντίρριο. Το ΛΣ συστήνει στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδεύσουν, πριν από την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους τουριστικά πρακτορεία.

Φωτογραφίες Eurokinissi

The post Επέλαση του χιονιά σε όλη την Ελλάδα: Που έχει διακοπή η κυκλοφορία, που θα συνεχίσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα