Εντολή Σαμαρά στους Μακεδόνες βουλευτές της ΝΔ: Στηρίξτε τον Γιάννη Ιωαννίδη

«Στηρίξτε τον Γιάννη Ιωαννίδη». Σε αυτή τη φράση συμπυκνώνεται το μήνυμα που έλαβαν οι γαλάζιοι βουλευτές της Κεντρικής Μακεδονίας στη συνάντηση που είχαν χθες το απόγευμα με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Περίπου 20 βουλευτές πέρασαν χθες το απόγευμα το κατώφλι του πρωθυπουργικού γραφείου, σε μια συνάντηση στην οποία εκτός των άλλων παρευρέθησαν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, και ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Πριν από τη συνάντηση δεν υπήρχε αμφιβολία ανάμεσα στους γαλάζιους βουλευτές ως προς το τι θα άκουγαν από τον Πρωθυπουργό, ο στόχος

του Μαξίμου όμως είναι να υπάρξει μεγάλη γαλάζια κινητοποίηση υπέρ του κ. Ιωαννίδη, ο οποίος χθες «έλαβε χρίσμα» επί της ουσίας και από τον πρώην Πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο συναντήθηκε στο γραφείο του δεύτερου στην Παναγή Κυριακού. Στη ΝΔ θέλουν να ανατρέψουν την αρνητική εικόνα που αποτυπώνεται στις μέχρι στιγμής μετρήσεις για τον επίσημο υποψήφιο του κόμματος, ενώ δια της κινητοποίησης των βουλευτών επιχειρείται ουσιαστικά και η γνωστοποίηση της υποψηφιότητας εκτός των συνόρων της Θεσσαλονίκης κι η κινητοποίηση γαλάζιων παραγόντων της βορείου Ελλάδας.

Στόχος της ΝΔ είναι να υπάρξει η ελάχιστη δυνατή διαρροή στελεχών και ψηφοφόρων προς τον κ. Τζιτζικώστα, για να επιτευχθεί όμως ο στόχος αυτός, απαιτείται η συνεργασία των γαλάζιων βουλευτών. Το αμέσως επόμενο διάστημα λοιπόν αναμένεται τοπικοί βουλευτές να συνοδεύουν τον κ. Ιωαννίδη στις επισκέψεις του στους διάφορους νομούς, ενώ θα επιδοθούν και σε προσωπικές επαφές για τη στήριξη του υποψήφιου περιφερειάρχη, έτσι ώστε ο κ. Ιωαννίδης να μπορέσει να καλύψει το χαμένο έδαφος.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα