Στο Καφενείον 111 όλα είναι ένα κι ένα (κι άλλο ένα παραπάνω)

Πολλές φορές έχεις αναρωτηθεί γιατί δεν υπάρχει ένα ταβερνακικουτουκιρεμπεταδικοτσιπουράδικο στο κέντρο που να μην σε υποχρεώνει να σκάσεις ένα 15αρι στην καλύτερη για να φας. Και που κάποιες φορές βλαστιμάς τα λεφτά που έδωσες. Ε, το Καφενείον 111 είναι μια αγνή εξαίρεση που πρέπει να γίνει κανόνας.

Πολλές φορές περνούσα και έβλεπα νέα παιδιά παθιασμένα με τη μουσική - λαϊκά, ρεμπέτικα, ριζίτικα, έντεχνο, νησιώτικα- να παίζουν και πάντα

έλεγα να το επισκεφτώ. Δεν το έκανα ποτέ. Για την ακρίβεια δεν είχα μάθει ποτέ πως το λένε. Ώσπου από έναν τυχαίο τρόπο είδα το όνομα και τη διεύθυνση και το συνδύασα.

Το Καφενείον 111 θα το βρεις πάνω σε έναν πεζόδρομο που ξεκινάει από την Ερμού και καταλήγει στο Θησείο. Το βασικότερο στις μέρες μας είναι ότι δεν σε υποχρεώνει να δώσεις ένα ποσό. Πας και παίρνεις ότι θες, ακόμα κι αν πρόκειται για ένα ποτήρι ούζο. Βέβαια, να το ξέρεις είναι κρίμα να πας σε αυτό το μαγαζί και να μείνεις μόνο σε αυτό.

Όταν έχει την μικρή ποικιλία στα 11€ και τη μεγάλη στα 16€ - όπου μικρή για 2 άτομα κι όπου μεγάλη για 4 άτομα και οι αριθμοί είναι απόλυτοι και ακριβείς- είναι κρίμα κι άδικο να μην παραγγείλεις. Γιατί οι ποσότητες είναι χορταστικές για κάθε έναν που συμμετέχει στη μάσα. Κι αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα.

Για να μην διαβάζεις πράγματα που σου φαίνονται «ναι, μεν αλλά» και παραπλανητικά, σκέψου σε πόσα μαγαζιά του κέντρου μπορείς με 10€ να πιεις 2-3 ποτηράκια κρασί και να φας, αν όχι μέχρι σκασμού, αλλά χωρίς να νιώθεις ότι υπάρχει ένας μικρός χώρος στο στομάχι σου; Ένα, δύο; Δεν θα βρεις παραπάνω.

Και όταν αυτό το ελκυστικό πακέτο συνδυάζεται με ωραίες, πραγματικά ωραίες μουσικές, με ποικιλία στον ήχο και την καταγωγή, από παιδιά που είναι πρωτίστως καλοί μουσικοί τότε δεν χρειάζεται να το σκεφτείς.

Αυτή την περίοδο είναι ιδανική φάση γιατί είναι ένας μικρός και ζεστός χώρος που νιώθεις όπως στην διαφήμιση του καφέ, ότι βρίσκεσαι σπίτι σου.

Ερμού 111, κέντρο, 2103212508

Keywords
Τυχαία Θέματα