Έγγραφο βόμβα από την Κομισιόν: Το 2015 θα βγει στις αγορές η Ελλάδα

09:41 3/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Ριζικά διαφορετική εκτίμηση φαίνεται πως έχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σχέση με την ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα μπορεί η Ελλάδα να βγει στις αγορές προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια.

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα Αυγή η Κομισιόν εκτιμά πως η Ελλάδα μπορεί -μερικώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- να επανέλθει στις αγορές αλλά

από το 2015 και μετά.

Μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως το έγγραφο δεν αποτελεί εκτίμηση κάποιου αξιωματούχου αλλά την επίσημη απάντηση της Επιτροπής στο ερωτηματολόγιο της εξεταστικής επιτροπής, την οποία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει συγκροτήσει αναφορικά με το πώς τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες χρειάστηκαν τη στήριξη της ΕΚΤ, της ΕΕ και του ΔΝΤ μέσω των μνημονίων.

Υπενθυμίζεται ότι η ευρωεξεταστική απέστειλε ερωτηματολόγια στις εθνικές κυβερνήσεις και τους δανειστές από όπου προέκυψε και η σχετική απάντηση.

Στην 17σέλιδη απάντηση της Κομισιόν στο ερώτημα, ειδικότερα αν οι δανειστές είναι ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της ακολουθούμενης πολιτικής, η Κομισιόν αναφέρει επί λέξει: «Η επιστροφή στις διεθνείς αγορές για δανεισμό με λελογισμένα επιτόκια, έχει επιτευχθεί όσον αφορά την Ιρλανδία, ενώ σημειώθηκε πρόοδος όσον αφορά την Πορτογαλία. Η προσδοκία για την Ελλάδα είναι ότι μπορεί μερικώς να έχει πρόσβαση στις αγορές από το 2015».

Keywords
Τυχαία Θέματα