Έγγραφο «καίει» Χρυσή Αυγή αφήνοντας υπόνοιες για συνεργασία της με ναζιστές της Γερμανίας

Σαν βόμβα θα σκάσει στην Γερμανία νέο έγγραφό του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας όπου καταγράφονται επαφές αλλά και συνεργασία της Χρυσής Αυγής με το γερμανικό εθνικιστικό κόμμα NPD.

Το έγγραφο, σύμφωνα με την Deutsche Welle έφτασε στη Βουλή ως απάντηση σε σχετική

ερώτηση του κόμματος Die Linke τον περασμένο Μάρτιο.

Η αποκάλυψη στοιχείων περί διασύνδεσης της Χρυσής Αυγής με το απαγορευμένο NPD δεν αποκλείεται να δημιουργήσει αντιδράσεις και στη Γερμανία, ενώ, ενδέχεται να υπάρξει ένας νέος κύκλος συνεργασίας γερμανικών και ελληνικών αρχών για την εξιχνίαση στοιχείων.

Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι δεν έχει επιβεβαιωμένα στοιχεία που να δείχνουν ότι η Χρυσή Αυγή δραστηριοποιείται στη Γερμανία, οι έρευνες θα συνεχίσουν καθώς οι επαφές με το NPD κρίνονται ως ανησυχητικές.

Βασικοί σύμμαχοι του νεοναζιστικού κόμματος της Γερμανίας είναι αντίστοιχες εθνικιστικές οργανώσεις σε Ολλανδία, Ισπανία, Τσεχία, Ουκρανία και Ουγγαρία.

Επιπλέον, το υπουργείο έχει πληροφορίες και για επαφές της Χρυσής Αυγής με άλλες ακροδεξιές οργανώσεις όπως το νεοναζιστικό δίκτυο «Freie Netzwerk Süd» τα μέλη του οποίου θεωρούνται εξτρεμιστές.

Σημειωτέον ότι είχε προκληθεί σάλος και στην Ελλάδα όταν αποκαλύφθηκε ότι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαν δεχθεί μέλη του δικτύου στα γραφεία τους στη Βουλή.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε δηλώσει τότε ότι δεν γνώριζαν ποιοι είναι και πως πίστευαν ότι πρόκειται για δημοσιογράφους.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα