Ένα εσχατολογικό κι ακραίο σενάριο του κόσμου αν δεν υπήρχε αστυνομία [βίντεο]

Πριν από 3 αιώνες και κάτι ψιλά, οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε ένα κτήριο, τα έβαλαν κάτω και αποφάσισαν ότι δεν μπορούσαν να συνεχίσουν να ζουν με τον άναρχο τρόπο που ζούσαν. Ο καθένας δολοφονούσε όποιον ήθελε αν δεν έπαιρνε αυτό που ήθελε και γενικά υπήρχε το απόλυτο χάος. Γι΄αυτό έκαναν ένα κοινωνικό συμβόλαιο, σύμφωνα με τον Λοκ, και συμφώνησαν να διέπονται από νόμους και κανόνες.

Αυτοί όμως θα ήταν κούφιοι αν δεν υπήρχαν όργανα να προσέχουν ώστε να τηρούνται ή να επιβάλουν τις ποινές των παραβάσεων τους. Τα χρόνια πέρασαν,

οι αντιλήψεις δοκιμάζονται και μετά από την παρεμβασούλα του Φουκό με το πανοπτικό του, περάσαμε σε μια ρητορική του στυλ «Όταν σταματάς να απαγορεύεις, τότε μειώνεται η παρανομία».

Έτσι ένας τύπος που έχει πολύ ελεύθερο χρόνο, έφτιαξε ένα βίντεο στο οποίο μας εξηγεί την πιο ακραία περίπτωση του κόσμου αν δεν υπήρχε το όργανο καταστολής που λέγεται αστυνομία. Χωρίς αστυνομία θα υπήρχε αταξία, δεν θα πηγαίναμε σχολείο, θα γινόμασταν χαζοί, δεν θα ανακαλύπταμε ποτέ τον ηλεκτρισμό και όλα τα σχετικά, δεν θα υπήρχε Netflix, δεν θα αράζαμε στον καναπέ, δεν θα κάναμε σεξ, δεν θα αναπαραγόμασταν, άρα ο κόσμος θα τελείωνε.

Κι αναρωτιόμασταν πολύ καιρό τώρα ποιος είναι η κόλλα που κρατάει τον κόσμο όρθιο ως σήμερα.

The post Ένα εσχατολογικό κι ακραίο σενάριο του κόσμου αν δεν υπήρχε αστυνομία [βίντεο] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα