Έμεινε πεισματικά στη ζούγκλα με όπλα γιατί δεν μπόρεσε να δεχτεί ότι τελείωσε ο Β” Παγκόσμιος!

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο άνθρωπος που έμεινε τριάντα χρόνια κρυμμένος στη ζούγκλα επειδή δεν πίστευε ότι είχε τελειώσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος!Ο Χίροο Ονόντα έφυγε ήσυχα από τη ζωή στο σπίτι του στο Τόκιο σε ηλικία 91 ετών. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου ήταν στρατιώτης του αυτοκρατορικού στρατού.

Ο Ονόντα είχε σταλεί στο νησί Λουπάγκ των Φιλιππίνων το 1944 σαν αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών και ειδικός στις τεχνικές ανταρτοπόλεμου ενώ η εντολή που είχε ήταν ρητή: να μην παραδοθεί

ποτέ και να αντισταθεί μέχρι να φθάσουν ενισχύσεις. Οι ενισχύσεις όμως δεν έφθασαν μέχρι το 1974 αλλά ο Ονόντα ήταν πιστός στην εντολή του.

Μαζί με άλλους τρεις στρατιώτες ήταν κρυμμένος στη ζούγκλα για χρόνια μετά την λήξη της σύγκρουσης και δεν εγκατέλειπαν το σημείο. Τελικά το 1950 ένας εξ’ αυτών αποφάσισε να γυρίσει πίσω και τότε μαθεύτηκε στις Αρχές ότι βρίσκονταν κρυμμένοι στρατιώτες.

Ένα αεροσκάφος κινητοποιήθηκε και πέταξε φυλλάδια στο σημείο που βρισκόταν ο Ονόντα με τους στρατιώτες του, πάνω στα οποία αναγράφονταν ότι ο πόλεμος είχε τελειώσει προ καιρού και ο αυτοκρατορικός στρατός ηττήθηκε. Ο Ονόντα όμως δεν το πίστεψε και συνέχισε με τους στρατιώτες του να μένουν στο δάσος. Μάλιστα, οι δικοί του παρακολουθούσαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις της περιοχής και έστηναν ενέδρες σε Φιλιππινέζους στρατιώτες.

Μετά τον θάνατο ενός στρατιώτη του Ονόντα οι Αρχές συνέχισαν επί 10 ολόκληρα χρόνια να αναζητούν την ομάδα. Τελικά οι έρευνες σταμάτησαν το 1959 καθώς οι Ιάπωνες και οι Φιλιππινέζοι είχαν πειστεί ότι είναι νεκροί.

Ο Ονόντα και ο εναπομείναντας στρατιώτης έδωσαν σημεία ζωής το 1972, όταν επιτέθηκαν σε στράτευμα των Φιλιππίνων. Και πάλι κατάφερε να ξεφύγει αλλά ο στρατιώτης σκοτώθηκε.

Τότε οι Ιάπωνες αποφάσισαν να στείλουν μέλη της οικογένειας του για να τον πείσουν ότι ο πόλεμος έχει τελειώσει. Τελικά ούτε αυτοί τα κατάφεραν και χρειάστηκε να πάει ο διοικητής του που του έδινε εντολές στον Β’ Παγκόσμιο για να του ζητήσει να καταθέσει τα όπλα. Ο Ονόντα πείστηκε και γύρισε σπίτι του το 1974, 30 χρόνια μετά.

Ο Χίροο ήταν από τους τελευταίους Ιάπωνες στρατιώτες που είχαν μείνει σε ζούγκλες της Ασίας επειδή δεν πίστεψαν την ήττα και είχαν αποφασίσει να συνεχίσουν τη μάχη στο όνομα του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας. Ο Χιροχίτο είχε ανακοινώσει την συνθηκολόγηση στις 15 Αυγούστου του 1945.

Ο Ονόντα επέστρεψε το 1974 στην Ιαπωνία και έδωσε συνέντευξη Τύπου στην οποία ανέφερε ότι για τα 40 χρόνια που βρίσκονταν μέσα στη ζούγκλα είχε μόνο μία σκέψη στο μυαλό του: «την εκτέλεση των εντολών».

Keywords
Τυχαία Θέματα