Εκτίναχθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος – Στο υψηλότερο επίπεδο της 5ετίας

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των πέντε τελευταίων ετών στην Ελλάδα τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το οικονομικό κλίμα στις χώρες της Ευρωζώνης βελτιώθηκε πέρα από τις προσδοκίες για τον Μάιο, δίνοντας “ανάσα” και ελπίδα για συνολική ανάκαμψη μέσα στο 2013.

Αξίζει να σημειωθεί πως και για τις οικονομίες χωρών του Νότου, όπως της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, καταγράφηκε βελτίωση. Σημαντική βελτίωση στην εμπιστοσύνη καταγράφηκε και στην περίπτωση

της πορτογαλικής και της ισπανικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Κομισιόν, ο δείκτης για τα 17 κράτη της Ευρωζώνης σκαρφάλωσε στις 89,4 μονάδες, έναντι των 89 μονάδων που εκτιμούσαν οι αναλυτές, αυξήθηκε δηλαδή κατά 0,8 μονάδα.

Στις 5 πιο προηγμένες οικονομίες της Ευρωζώνης, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας, η βελτίωση του κλίματος αφορά σε όλους τους τομείς, εκτός από εκείνον των κατασκευών.

Οι μόνες χώρες που κατέγραψαν πτώση της εμπιστοσύνης ήταν η Σλοβακία και η Φινλανδία.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος καταγράφει την αισιοδοξία επιχειρήσεων και καταναλωτών για την οικονομική προοπτική της οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα