Εκπρόσωπος Σόιμπλε στο EuroWorking Group: Δούρειος Ίππος η ελληνική πρόταση

«Η πρόταση δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια που συμφώνησε το Eurogroup της Δευτέρα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού υπουργείο Οικονομικών, Μάρτιν Γέγκερ απορρίπτοντας το ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης.

«Η ελληνική πρόταση με βάση τη χρηματοδότηση - γέφυρα δεν πληροί τους όρους του προγράμματος», επισημαίνει ο εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών και προσθέτει πως η νέα ελληνική πρόταση δεν αποτελεί ουσιαστική λύση.

Αξιωματούχος

της Ευρωζώνης επιβεβαίωσε την αρνητική στάση του Βερολίνου, λέγοντας πως «η Γερμανία περιμένει από την Ελλάδα να δεσμευθεί ότι θα υλοποιήσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις».

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών έφτασε στο σημείο κατά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group να χαρακτηρίσει «Δούρειο Ίππο» την ελληνική επιστολή, προκαλώντας την απάντηση του Μαξίμου:

Η ελληνική κυβέρνηση που τονίζει ότι η στάση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών είναι αυτή που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «Δούρειος Ιππος». Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η γερμανική στάση σε καμία περίπτωση δεν ευνοεί μια πραγματική συζήτηση μεταξύ εταίρων.

The post Εκπρόσωπος Σόιμπλε στο EuroWorking Group: Δούρειος Ίππος η ελληνική πρόταση appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα