Ηχούν καμπάνες στο Λεβίδι για τα σκουπίδια της Τρίπολης στο Μαίναλο – Απορρίφθηκε η προσφυγή των κατοίκων

Ατμόσφαιρα πολεμικής προετοιμασίας επικρατεί στο Λεβίδι Αρκαδίας καθώς οι καμπάνες ηχούν και οι κάτοικοι βρίσκονται σε επιφυλακή έξω από την τοπική χωματερή για να μην περάσουν τα απορριμματοφόρα του Δήμου Τρίπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Arcadia Portal, το αρμόδιο Δικαστήριο απέρριψε την προσωρινή διαταγή που ζητούσαν για την χωματερή στο Λεβίδι και από σήμερα κιόλας ο Δήμος Τρίπολης μπορεί να ξεκινήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων και να τα εναποθέσει προσωρινά στη χωματερή του Λεβιδίου.

Οι

κάτοικοι της περιοχής, αντιδρώντας στην απόφαση του Δήμου Τρίπολης, προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη εναντίον της δημοτικής αρχής, με την αιτιολογία ότι η χωματερή στο Λεβίδι θα έπρεπε να έχει ήδη αποκατασταθεί, ενώ το Μαίναλο είναι προστατευόμενη περιοχή Natura.

Ωστόσο, η Δικαιοσύνη έκρινε ότι τα απορρίμματα πρέπει να μεταφερθούν στη χωματερή του Λεβιδίου στη θέση «Μαγούλα», οπότε νομικά από σήμερα μπορεί να ξεκινήσει την αποκομιδή των απορριμμάτων και να τα πηγαίνουν στο Λεβίδι.

Στις 6 Μαρτίου θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι. Αναμένονται αντιδράσεις από την πλευρά των κατοίκων του Λεβιδίου και των γύρω χωριών καθώς, όπως έχουν επισημάνει, δεν θα επιτρέψουν στα απορριμματοφόρα να εναποθέσουν τα απορρίμματα στην περιοχή.

Ο δήμαρχος της Τρίπολης

Ο δήμαρχος Τρίπολης μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Τώρα», δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Αγγίζουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει, εκείνο των απορριμμάτων. Ένα πρόβλημα που αγγίζει μεγάλα συμφέροντα. Εγώ είμαι νέος δήμαρχος, ανέλαβα τον Σεπτέμβριο μια ωρολογιακή βόμβα, που προσπαθώ να διαχειριστώ δίνοντας λύσεις οριστικές. Έχουμε ζητήσει την εκπόνηση περιβαλλοντικής μελέτης, προκειμένου να αδειοδοτηθούμε για να κάνουμε το τρίπτυχο ανακύκλωσης, κομποστοποίησης και δεματοποίησης».

«Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι διαφορετικό. Αυτό που προτείνουμε, είναι να δώσουμε λύση οριστική. Αυτή η περίπτωση, είναι στο σστάδιο των αδειοδοτήσεων. Οι υπηρεσίες δεν απαντούν αμέσως. Θα περιμένουμε τις αποφάσεις», επεσήμανε.

Στην εύλογη απορία της δημοσιογράφου ως προς το ποιες είναι οι άμεσες κινήσεις του δήμου, ο κ. Παυλής απάντησε: «Έχουμε εκπονήσει κάποιες λύσεις οι οποίες άμεσα θα πάρουν σάρκα και οστά. Είμαστε σε μια διαδικασία και στο Λεβίδι να πάμε απορρίμματα».

Ως προς τις αντιδράσεις των κατοίκων, ανέφερε: «Δεν χωρίζω τους πολίτες σε δύο ταχύτητες, ο ΧΑΔΑ που υπάρχει στη Μαγούλα, άνοιξε με απόφαση των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να πάει ένα μέρος των απορριμμάτων εκεί. Οι φίλοι μας εκεί αντιδρούν επειδή, έως προχθές, οι πολίτες βολεύονταν και τον χρησιμοποιούσαν για να ρίχνουν τα σκουπίδια τους εκεί».

Στη διαπίστωση της πολύ κακής διαχείρισης στο ζήτημα των απορριμμάτων την οποία έκανε η δημοσιογράφος, απάντησε: «Εμείς δεν φοβηθήκαμε να ανοίξουμε το θέμα των απορριμμάτων από την πρώτη μέρα. Το ότι υπάρχουν φωνές αντιπολιτευτικές που ξεσηκώνουν τους κατοίκους, εμένα δεν με αγγίζει».

Τέλος, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην απόρριψη των προσωρινών μέτρων που ελήφθη σήμερα υπέρ του Δήμου Τρίπολης: «Δεν μπορεί να σταματήσει ο διάλογος, δεν κάνω χρήση σε αυτό, έχω ζητήσει να συνεχιστεί η συζήτηση».

The post Ηχούν καμπάνες στο Λεβίδι για τα σκουπίδια της Τρίπολης στο Μαίναλο – Απορρίφθηκε η προσφυγή των κατοίκων appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα