Σαμαράς προς υπουργούς: Παρακάμψτε την γραφειοκρατία να βοηθήσουμε την Κεφαλλονιά

07:43 6/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Η ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που διεξήχθη χθες το βράδυ στο Μαξίμου υπό την Προεδρία του Πρωθυπουργού με τη συμμετοχή μεγάλης ομάδας Υπουργών είχε ως στόχο φυσικά την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει, από αυτή όμως προκύπτουν και άλλα συμπεράσματα.

Από χθες το μεσημέρι υπήρχε μεγάλη κινητικότητα στα επιτελεία όλων των αρμόδιων Υπουργών, με στόχο να είναι απολύτως έτοιμοι για την απογευματινή σύσκεψη και να παρουσιάσουν στον Πρωθυπουργό προτάσεις για την επίλυση της κατάστασης. Πέραν

πάντως του δεδομένου προσωπικού ενδιαφέροντος του Πρωθυπουργού για το νησί, καθώς εκεί έχει περάσει πολλές φορές τις καλοκαρινές του διακοπές και έχει ιδιαίτερους δεσμούς με τον τόπο, η εντύπωση που κυριαρχούσε είναι πως πρέπει να δοθεί μια πειστική απάντηση σε όλους τους ανθρώπους που πλήττονται αλλά και σε όσους παρακολουθούν την κατάσταση από απόσταση πως η κρατική μηχανή δουλεύει και μπορεί να ανταποκριθεί με ταχύτητα σε δύσκολες καταστάσεις, όπως η παρούσα.

Το συγκεκριμένο μήνυμα θα έχει ιδιαίτερη αξία, δεδομένης φυσικά και της οικονομικής κρίσης. Είναι βέβαια προφανές πως η κυβέρνηση πορεύεται με την προσδοκία πως μια επιτυχής αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης στην Κεφαλλονιά μπορεί να αποδειχθεί ένα από τα βασικά της όπλα ενόψει και της δύσκολης συνέχειας αλλά και της διπλής κάλπης του Μαΐου.

Γι’ αυτό το λόγο, υιοθετούνται διαδικασίες εξπρές, καθώς Πρωθυπουργός και Υπουργοί εξέτασαν χθες κάποιες αρχικές προτάσεις, κατέληξαν όμως στο συμπέρασμα πως ορισμένες διαδικασίες μπορεί να αποβούν ιδιαίτερα χρονοβόρες. Υπό αυτό το πρίσμα, ο Πρωθυπουργός έδωσε σαφή κατευθυντήρια γραμμή στους Υπουργούς του να παρακάμψουν τη γραφειοκρατία. Πιο συγκεκριμένα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα από την κυβέρνηση, η οποία φυσικά παραμένει σε επιφυλακή τόσο για την ομαλή εκτέλεση του εκπονηθέντος σχεδίου όσο και για την αντιμετώπιση οιασδήποτε νέας αναποδιάς προκύψει.

Πλέον, σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, τρεις θα είναι οι «ισχυροί άνδρες» που θα κληθούν να διαχειριστούν την κατάσταση: Ο Υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος θα έχει την εποπτεία της τεχνικής αποκατάστασης των υποδομών στο νησί. Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος καθημερινά θα συνομιλεί με τους Γενικούς Γραμματείς των αρμόδιων Υπουργείων, ώστε να σχεδιάζονται οι καθημερινές δράσεις. Τέλος, φυσικά ο Πρωθυπουργός θα λαμβάνει καθημερινά ενημέρωση από όλους τους εμπλεκόμενους και θα συντονίζει με τη σειρά του την επιχείρηση. Γενικά πάντως στην κυβέρνηση υπάρχει η αίσθηση πως δεν υπήρξαν μέχρι στιγμής αρρυθμίες στον κυβερνητικό συντονισμό και πως έχει γίνει η μέγιστη δυνατή προσπάθεια.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα