«Έκλεψε» στις καθυστερήσεις την ισοπαλία η Έβερτον!

Το γκολ του Στίβεν Τζέραρντ στο 65' δεν ήταν αρκετό για να πάρει η Λίβερπουλ τη νίκη στο ντέρμπι μετά από 180 αγωνιστικά λεπτά και από τις ήττες με Άστον Βίλα στο Άνφιλντ και Γουέστ Χαμ στο Άπτον Πάρκ, καθώς ο Γιαγκιέλκα με μια φωτοβολίδα εκτός περιοχής έστειλε στο 91' την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Μινιολέ, Λίβερπουλ – Έβερτον 1-1...

Επιμέλεια: Θάνος Δημάτσας

Οι ενδεκάδες

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Μανκίγιο, Σκρτελ, Λόβρεν, Μορένο, Τζέραρντ, Χέντερσον, Μάρκοβιτς (60' Κουτίνιο), Στέρλινγκ,

Λαλάνα, Μπαλοτέλι (87' Λάμπερτ)

Έβερτον: Χάουαρντ, Χίμπερτ (72' Μπρόουνινγκ), Γιατζέλκα, Στόουνς, Μπέινς, Μπάρι, Μπέσιτς (80' Ετό), ΜακΚάρθι, Μιραλάς (31' ΜακΓκίντι), Νέισμιθ, Λουκάκου

Το α' ημίχρονο

Η Λίβερπουλ ήθελε τη νίκη πάση θυσία, λόγω το ότι είχε μείνει πίσω στην βαθμολογία, ύστερα από τις δύο ήττες με Άστον Βίλα και Γουέστ Χαμ. Στο ντέρμπι του Μερσεσάιντ, οι «κόκκινοι» ξεκινησαν δυναμικά το παιχνίδι και με το φάουλ του Μπαλοτέλι στο 1° λεπτό, προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Τιμ Χάουαρντ. Ο Μαρτίνεθ γνώριζε καλά πως δεν μπορεί να παίξει κοντρόλ παιχνίδι μέσα στο Άνφιλντ. Προτίμησε να δώσει χώρο και να χτυπήσει στην κόντρα, στοχευμένα με τον Λουκάκου στην δεξιά πλευρά και όχι στο κέντρο της επίθεσης. Ο Μορένο, όπου κατά συνθήκη μάρκαρε τον Βέλγο, στην πρώτη επίθεση των «ζαχαρωτών» ο Λουκάκου ανατράπηκε από τον Μορένο, αλλά ο τραγικός Άτκισον υπέδειξε τη συνέχεια στο ματς. Ύστερα από τρία λεπτά, ο Άγγλος ρέφερι αρνήθηκε καταφανέστατο πέναλτι υπέρ της Λίβερπουλ. Συγκεκριμένα, ο Στέρλινγκ επιχείρησε το σουτ, ο Γκάρεθ Μπάρι άπλωσε τα χέρια του, έκανε μπλοκ στην μπάλα όμως ο Άτκινσον είχει διαφορετική ματιά και δεν υπέδειξε την εσχάτη των ποινών.

Στο 11' καταγράφηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία της Λίβερπουλ. Ο Τζέραρντ εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Λαλάνα ξεμαρκαρίστηκε έπιασε την κεφαλιά, με τον Χάουαρντ να διώχνει ακαριαία τον κίνδυνο, από την εστία του. Η τελευταία απόπειρα ευκαιρίας στο πρώτο ημίχρονο, ανήκε στην Έβερτον. Ο Μπείνς στα πολλά ανεβάσματα του στην επίθεση από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έψαξε τον Λουκάκου, όμως ο Λόβρεν απομάκρυνε πριν ο Βέλγος γράψει το 1-0. Στη συνέχεια του πρώτου μέρους ο ρυθμός έπεσε, με την Λίβερπουλ να έχει την υπεροχή και τον Χάουαρντ να δηλώνει, εκ νέου, «παρών» στο σουτ του Στέρλινγκ στο 44'.

Το β' ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε. Η Λίβερπουλ είχε την πρωτοβουλία, την κατοχή της μπάλας, τον έλεγχο του αγώνα και προσπαθούσε βήμα, βήμα να φτάσει πρώτη στο γκολ. Στο 65΄η Λίβερπουλ είχε κερδίσει φάουλ έξω από την περιοχή, με τον Τζέραρντ να αναλαμβάνει τα ηνία από τον Μάριο Μπαλοτέλι και ο αρχηγός των «Reds» εξέθεσε ανεπανάληπτα τον Τιμ Χάουαρντ και άνοιξε το σκορ στο Άνφιλντ. Η Έβερτον δεν έδειχνε ικανή να πάρει κάτι από το ματς, ή μάλλον η Λίβερπουλ δεν ήταν ικανή να το χάσει, αυτό το ματς. Όλα κυλούσαν ομαλά και υπέρ των γηπεδούχων, μέχρι το 91' με τον αρχηγό των «μπλε» να εξαπολύει φωτοβολίδα εκτός περιοχής, τον Μινιολέ να κάνει την υπερπροσπάθεια για να το αποκρούσει, όμως το χτύπημα ήταν άριστο και κανείς δεν μπορούσε να σταματήσει την πορεία προς το «γάμα» της εστίας. Η Έβερτον, έφτασε κοντά και στην απόλυτη ανατροπή στο 93'. Ο Μπέινς εκτέλεσε με συρτή πάσα το φάουλ, ο Μπάρι επιχείρησε το τακουνάκι και η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι, του Βέλγου πορτιέρο της Λίβερπουλ.

The post «Έκλεψε» στις καθυστερήσεις την ισοπαλία η Έβερτον! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα