«Εις θάνατον» ο ανατραπείς πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι – Καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών

Μετά την θανατική ποινή που υποβλήθηκε στα μέσα Απριλίου στον ηγέτη της Μουσουλμανικής Αδεφότητας στην Αίγυπτο, Μοχάμεντ Μπαντί, σε θάνατο καταδικάστηκε σήμερα και ο ισλαμιστής πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι. Η εσχάτη των ποινών επιβλήθηκε στον Μόρσι για τη συμμετοχή του στα βίαια επεισόδια στη διάρκεια της εξέγερσης το 2011 που οδήγησε

στην ανατροπή του Μουμπάρακ - για συνωμοσία και για αποδράσεις από φυλακές της χώρας.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκτός από τον Μόρσι, στην εσχάτη των ποινών καταδικάστηκαν και άλλοι 100 κατηγορούμενοι, μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Διαβάστε ακόμα: Αίγυπτος: Σε θάνατο ο ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Ο Μόρσι - ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Αιγύπτου που ανετράπη από τον στρατό το 2013 – είχε καταδικαστεί στα μέσα Απριλίου σε 20ετή κάθειρξη για τις κατηγορίες της βίας, της απαγωγής και των βασανιστηρίων σχετικά με τη δολοφονία διαδηλωτών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων το 2012 . Ωστόσο είχε απαλλαχθεί από τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας που επέσυραν τη θανατική ποινή. [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

Οι διαδηλώσεις ξέσπασαν στα τέλη του 2012 όταν ο Μόρσι εξέδωσε ένα διάταγμα με το οποίο διεύρυνε τις προεδρικές εξουσίες. Οι διαδηλώσεις εκείνες οδήγησαν στον θάνατο διαδηλωτών, για τους οποίους οι δημόσιοι κατήγοροι επιχειρηματολόγησαν πως ήταν υπεύθυνοι ο Μόρσι και άλλοι ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

The post «Εις θάνατον» ο ανατραπείς πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι – Καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα