Εικόνες αφύπνισης έξω από τη Βουλή – Καθηγητές σε διαθεσιμοτητα έχουν αλυσοδεθεί

Καθηγητές σε διαθεσιμότητα και εκτός ελέγχου διαδηλώνουν αυτή την ώρα έξω από το κτήριο της Βουλής. Οι εκπαιδευτικοί έχουν αλυσοδεθεί στα κάγκελα μπροστά από το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη και τη Βουλή, ενώ με την συμβολική αυτή διαμαρτυρία θέλουν να δείξουν σε όλους πως είναι τα δεσμά που οι ίδιοι βιώνουν τους τελευταίους 8 μήνες που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Συγκεκριμένα, διαδηλώνουν ενάντια στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο «Διοικητικές Απλουστεύσεις

– Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου…», που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής και προβλέπει την κατάργηση Νομικών Προσώπων του Δημοσίου, την άμεση απόλυση ή τη διαθεσιμότητα κι άλλων δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ταυτόχρονα προωθεί την καθιέρωση ενός μόνιμου μηχανισμού δημιουργίας δεξαμενών νέων διαθεσιμοτήτων μέσω της εφαρμογής νέου συστήματος "αξιολόγησης" και της καθιέρωσης υποχρεωτικής ποσόστωσης.

1 από 14 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν:

Δημόσια δωρεάν παιδείαΚανένα παιδί έξω από το σχολείοΌχι στο κλείσιμο ΣχολείωνΌχι στην αξιολόγηση, αυτοαξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των σχολείωνΜόνιμη και σταθερή δουλειά για όλουςΠαιδεία - Υγεία - Στέγη - Δημόσια αγαθά για όλο το λαό

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα