Έγραψε ιστορία ο Ρόσμπεργκ στο GP της Γερμανίας – MVP του αγώνα ο Χάμιλτον

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ πανηγύρισε τη νίκη, τόσο στην έδρα του, όσο και στην έδρα της ομάδας στην οποία ανήκει. Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του grand prix της Γερμανίας ήταν ο Λιούις Χάμιλτον καθώς κέρδισε 17 θέσεις, αφού ξεκίνησε από την 20η και η καρό σημαία τον βρήκε στην 3η θέση πίσω από τον Μπότας...

Το ατύχημα του Φελίπε Μάσα

Ο Βραζιλιάνος πιλότος της Ουίλιαμς, στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου ήταν εξαιρετικός, ωστόσο στον αγώνα της Κυριακής δεν κατάφερε να συμπληρώσει ούτε γύρο αφού στην πρώτη στροφή συγκρούστηκε με έναν άλλον πιλότο που

προσπαθούσε να πάρει καλύτερη θέση, με αποτέλεσμα το μονοθέσιο του Φελίπε Μάσα να αναποδογυρίσει και να εγκαταλείψει για άλλη μια φορά. Η ομάδα της BMW, ωστόσο, κατάφερε να σώσει την...παρτίδα με τον Μπότας, ο οποίος τερμάτισε ανάμεσα στις δύο Μερσεντές στην 2η θέση.

Γύρω, γύρω όλοι και στη μέση ο Ράικονεν...

Το θύμα των πιλότων ήταν ο Ράικονεν αφού όταν οι συνάδελφοί του επιχειρούσαν προσπεράσματα ο πιλότος της Ferari, ήταν πάντα στην μέση και είτε ακουμπούσε οριακά με τα υπόλοιπα μονοθέσια, είτε αναγκάζονταν να παραχωρήσει την θέση του, όπως και έγινε με τον Χάμιλτον που οι ρόδες τους ακούμπησαν και έφυγαν μερικά κομμάτια από τον προφυλακτήρα του Κίμι.

MVP ο Χάμιλτον

Ο Βρετανός πιλότος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του σημερινού αγώνα. Ο Λιούις Χάμιλτον στις κατατακτήριες δοκιμές εγκατέλειψε τις προσπάθειες λόγω ατυχήματος. Οι μηχανικοί αναγκάστηκαν να του αλλάξουν το σασμάν στο μονοθέσιο και ξεκίνησε από την 20η θέση. Ο πιλότος της Μερσεντές πάτησε το γκάζι, έφθασε μέχρι και την δεύτερη θέση, όμως μπήκε στα πιτς τρεις φορές για αλλαγή ελαστικών και στους δύο τελευταίους γύρους δεν μπορούσε να πιέσει τον Μπότας καθώς τα ελαστικά του ήταν σε κακή κατάσταση.

Έγραψε ιστορία ο Ρόσμπεργκ

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ έγινε ο πρώτος Γερμανός στην ιστορία της Formula 1 που κέρδισε το γερμανικό grand – prix, οδηγώντας γερμανικό μονοθέσιο.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα