Στις 26 Σεπτεμβρίου η πρεμιέρα της ταινίας για τη ζωή του Τζίμι Χέντριξ [τρέιλερ]

Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για τη ζωή του πρόωρα -στα 27 του χρόνια- χαμένου κιθαρίστα, του μεγαλύτερου όλων των εποχών, Τζίμι Χέντριξ δόθηκε ήδη στη δημοσιότητα.

Με τίτλο Jimi: All is by my side, η ταινία ξεκινά την ιστορία από την αρχή. Τα έχει όλα, αλλά όχι την ίδια τη μουσική του.

Πίσω απ’ το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας βρίσκεται ο βραβευμένος με Όσκαρ για το σενάριο της ταινίας 12 Χρόνια Σκλάβος, Τζον

Ρίντλεϊ ο οποίος αφιέρωσε μεγάλο μέρος της βιογραφίας του Χέντριξ στις σχέσεις του με τις γυναίκες, την αγάπη και τον έρωτα, και πόσο τον επηρέασαν όλα αυτά στην καριέρα του αλλά δεν περιορίστηκε σε αυτό.

Ο Ρίντλεϊ περιγράφει και τις συνθήκες που επικρατούσαν στο Ηνωμένο Βασίλειο όταν ένας εκκεντρικά ντυμένος, έγχρωμος άνδρας με τεράστια άφρο μαλλιά που φτάνει για πρώτη φορά στο Λονδίνο της δεκαετίας του’60, έχει να αντιμετωπίσει και το πολιτικό, κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιο που ορίζει την βρετανική πρωτεύουσα.

Το μεγάλο πρόβλημα για την ταινία ενδέχεται να είναι το γεγονός ότι ο Ρίντλεϊ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα της μουσικής του Χέντριξ και έτσι, την θέση των τραγουδιών καλύπτουν διασκευές και αρχειακό υλικό.

Στην ταινία, το Χέντριξ υποδύεται ο δημοφιλής ράπερ Αντρέ 3000, οποίος εκτός του ότι μελέτησε το ρόλο του έμαθε και να παίζει κιθάρα με το αριστερό του χέρι.

Η πρεμιέρα θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου, 44 χρόνια μετά το θάνατο του μουσικού ειδώλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα