Εγκρίθηκε από τη Βουλή η ανανέωση της θητείας του προέδρου του ΕΤΑΤ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής με 10 ψήφους υπέρ, 6 κατά κι ένα «παρών», η ανανέωση της θητείας του καθηγητή Νικόλαου Φράγκου, στη θέση του προέδρου του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ).

Υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, κατά ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή,

ενώ οι ΑΝΕΛ δήλωσαν «παρών».

Σε παρέμβαση του, ο παριστάμενος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε στην οργανωτική ανασυγκρότηση των ασφαλιστικών ταμείων, τονίζοντας ότι έγινε μια μεθοδευμένη και συγκροτημένη προσπάθεια, η οποία απέφερε πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Ο κ. Βρούσης μίλησε για «νοικοκύρεμα» που έγινε στα ασφαλιστικά ταμεία και είπε ότι οι παρεμβάσεις που έγιναν και η ενοποίησή τους, έδειξαν ότι υπήρχε μια μεγάλη απόκλιση, της τάξεως του 1,2 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, κατάθεσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το τελευταίο τετράμηνο Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου, τα έσοδα για το ΙΚΑ, μετά από τέσσερα χρόνια πτώσης τους, αυξήθηκαν σημαντικά.

Το «νοικοκύρεμα», όπως είπε, επεκτάθηκε και στην ακίνητη περιουσία των ασφαλιστικών οργανισμών, με αποτέλεσμα οι δαπάνες μόνο για τα ενοίκια τους να έχουν μειωθεί από τις αρχές του 2012, κατά περίπου 30%, δηλαδή οκτώ εκατ. ευρώ.

Έμφαση έδωσε, τέλος, ο υπουργός Εργασίας στην επιβολή υψηλών προστίμων για αδήλωτη εργασία, υπογραμμίζοντας ότι «μόνο τον πρώτο μήνα εφαρμογής του μέτρου το σύστημα «Εργάνη» κατέγραψε θετικό πλεόνασμα 63.000 εργαζομένων».

Keywords
Τυχαία Θέματα