Εφτά φορές θα μπει στο χειρουργείο το μωρό με την τριχωτή ελιά στο πρόσωπο

Είναι ένα από τα 500.000 παιδιά που έχουν γεννηθεί με Συγγενή Μελανοκυτταρικό σπίλο, δηλαδή με ένα πολύ μεγάλο σκούρο σημάδι στο πρόσωπο τους.

Σε ηλικία μόλις επτά μηνών η Ρούμπι Άσμπι θα χρειαστεί να μπει στο χειρουργείο και να υποβληθεί σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της εκ γενετής ελιάς που καλύπτει σχεδόν το μισό του προσώπου της.

Η μικρούλα από την Αυστραλία χρειάζεται επτά επεμβάσεις για να αφαιρεθεί πλήρως το σκούρο τριχωτό σημάδι και στόχος είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία προτού πάει σχολείο. Η πρώτη επέμβαση κοστίζει 10.000 δολάρια και θα γίνει

στις 12 Ιανουαρίου.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός μπαλονιού από σιλικόνη σε σημείο του σώματός της όπου το δέρμα είναι «καθαρό». Το μπαλόνι θα φουσκώνει σταδιακά, σε διάστημα εβδομάδων, και στη συνέχεια, σιγά σιγά, το τμήμα του προσώπου της που καλύπτεται από τον σπίλο θα αντικατασταθεί από το επιπλέον δέρμα που θα έχει αναπτυχθεί γύρω από το μπαλόνι.

Όταν γίνει οκτώ θα κάνει και μεταμόσχευση φρυδιού καθώς το δεξί της φρύδι θα χρειαστεί να αφαιρεθεί μαζί με τον σπίλο.

«Γεννήθηκε με αυτό αλλά δεν χρειάζεται να ζήσει με αυτό. Θέλουμε το καλύτερο γι’ αυτήν. Ελπίζουμε μέχρι να πάει σχολείο η ελιά να έχει φύγει, είναι πολύ χρονοβόρο επειδή χρειάζεται χρόνος για την επούλωση του δέρματος ανάμεσα στις επεμβάσεις», λέει η μητέρα της Νάταλι στη «Daily Mail».

Η Νάταλι και ο σύζυγός της Μπεν έχουν ξεκινήσει διαδικτυακό έρανο, με σκοπό να συγκεντρώσουν 30.000 δολάρια για να καλύψουν το κόστος των επεμβάσεων. Μέσα σε οχτώ μόνο ημέρες η ιστοσελίδα τους «Go Fund Me» έχει προσελκύσει 282 διαφορετικούς χρήστες, που έχουν καταθέσει αθροιστικά 17.000 δολάρια!

«Είναι εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει, από την πρώτη ημέρα ανάρτησης η απήχηση είναι πολύ μεγάλη. Υπήρχαν άνθρωποι που δεν είχαν να διαθέσουν χρήματα, αλλά ήθελαν να βοηθήσουν και μέσω share στο facebook προσέλκυσαν άλλους που μας έκαναν δωρεές χωρίς καν να ξέρουμε ποιοι είναι», δήλωσε ο Μπεν Άσμπι.

The post Εφτά φορές θα μπει στο χειρουργείο το μωρό με την τριχωτή ελιά στο πρόσωπο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα