Εφιαλτική η κατάσταση στην Ειδομένη – Eπιστρέφουν στην Αθήνα οι Αφγανοί πρόσφυγες

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στην Ειδομένη, με σκοπό την εκκένωση της γραμμής του ΟΣΕ από τους καταληψίες πρόσφυγες, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το «μπλόκο» που έχει στήσει η ΠΓΔΜ στα σύνορα με την Ελλάδα.

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή από τη διασταύρωση που οδηγεί στην Ειδομένη και πραγματοποίησε την επιχείρηση εκκένωσης της σιδηροδρομικής γραμμής, ενώ απαγόρευσε

την δημοσιογραφική κάλυψη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέλος τηλεοπτικού συνεργείου που επιχείρησε να τραβήξει πλάνα από την επιχείρηση προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Οι αστυνομικοί απομάκρυναν τελικά περίπου 200 Αφγανούς πρόσφυγες, οι οποίοι αναμένεται να μεταφερθούν με λεωφορεία στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εκτός από τους περίπου 200 Αφγανούς που βρίσκονταν πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές, στην Αθήνα θα μεταφερθούν και οι υπόλοιποι 500 Αφγανοί που παρέμεναν στον καταυλισμό καθώς δεν τους επιτρέπεται πλέον να διέλθουν από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ.

Μετά την απόφαση της Σερβίας και της ΠΓΔΜ να μην επιτρέπουν την είσοδο σε πρόσφυγες από το Αφγανιστάν αλλά μόνο επιλεκτικά σε κάποιους από τη Συρία και το Ιράκ, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ειδομένη είναι εφιαλτική.

Περίπου 6.000 πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα, την ώρα που οι καταυλισμοί στην Ειδομένη μπορούν να φιλοξενούσουν περίπου 2.000 άτομα.

Στην Αθήνα μεταφέρονται με λεωφορεία οι Αφγανοί πρόσφυγες που βρίσκονταν στην Ειδομένη, μετά την επιχείρηση εκκένωσης των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, το απόγευμα λίγο πριν από την άφιξη των προσφύγων στην Αθήνα θα αποφασιστεί σε ποιον από τους χώρους φιλοξενίας θα μεταφερθούν. Αυτή την ώρα τα κέντρα φιλοξενίας σε Ελαιώνα, Ελληνικό και Σχιστό είναι πλήρη και ανάλογα με τις αποχωρήσεις φιλοξενούμενων που θα σημειωθούν σήμερα και τις κενές θέσεις που θα δημιουργηθούν, θα γίνουν και οι ανάλογες τοποθετήσεις.

Το ίδιο θα συμβεί και για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στον Πειραιά και δεν έχουν τα απαιτούμενα χαρτιά για να κινηθούν προς τα σύνορα.

Πάνω από 1000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν συγκεντρωθεί στον σταθμό επιβατών του ΟΛΠ στον Πειραιά

Περισσότεροι απο 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους Σύριοι, Ιρακινοί και Αφγανοί, έχουν συγκεντρωθεί στον σταθμό επιβατών του ΟΛΠ, προκειμένου να επιβιβαστούν σε πούλμαν με προορισμό την Ειδομένη. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν απο λίγο δόθηκε η άδεια να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό στην Ειδομένη μόνο σε Σύριους και Ιρακινούς μετανάστες και πρόσφυγες.

Οσοι είναι υπήκοοι Αφγανιστάν αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα να οδηγηθούν κάποιοι από αυτούς στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στο Σχιστό.

1 από 9 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

The post Εφιαλτική η κατάσταση στην Ειδομένη – Eπιστρέφουν στην Αθήνα οι Αφγανοί πρόσφυγες appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα