Μαζική απόδραση ήθελε η Πόλα Ρούπα γι΄αυτό και νοίκιασε εξαθέσιο ελικόπτερο

Τις τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν μέσω των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στο τετράγωνο Πλαταιές, Ερυθρές, Οινόη, Βίλλια από τις 14:15 το μεσημέρι της Κυριακής μέχρι τις 15:00 προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν οι αναλυτές της Αστυνομίας προκειμένου να εντοπίσουν τους αριθμούς τηλεφώνων που κάλεσε η Ρούπα προκειμένου να εξαφανιστεί από την περιοχή.

Οι πληροφορίες λένε ότι η Αστυνομία διαθέτει προγράμματα και εκπαιδευμένο προσωπικό και μπορεί να σαρώσει και να αποκωδικοποιήσει τέτοιου είδους τηλεφωνικές επικοινωνίας ακόμη και αν δεν γνωρίζει συγκεκριμένους αριθμούς.

Μάλιστα, το γεγονός

ότι στο «τετράγωνο» που ερευνά η Αστυνομία είναι αραιοκατοικημένο κάνει πολύ πιο εύκολο το έργο τους. Όλα δείχνουν ότι η μυστηριώδης γυναίκα με τα καστανά μαλλιά είναι η Πώλα Ρούπα και κατάφερε να φύγει από την περιοχή που έπεσε το ελικόπτερο καλώντας σε βοήθεια άτομα από την ομάδα υποστήριξης. «Είναι πολύ πιθανό, όταν μιλάμε για Μαζιώτη, απόδραση με ελικόπτερο, κεντρική Στερεά Ελλάδα τότε το μυαλό πηγαίνει στο Βασίλη Παλαιοκώστα» λέει αξιωματικός της Αστυνομίας σύμφωνα με το protothema.gr, και προσθέτει «Ένα τέτοιο ενδεχόμενο κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο μας καθώς έχουμε να κάνουμε με τον φαντομά του Θεσσαλικού κάμπου».

Ένα από τα στοιχεία που ελέγχει η ΕΛΑΣ είναι οι επικοινωνίες και η συνεννόηση του Μαζιώτη και των άλλων με την Πώλα Ρούπα χωρίς κανένας να αντιληφθεί το παραμικρό. Μιλάνε για ένα νέο κώδικα επικοινωνίας, άγνωστο στις διωκτικές αρχές που επιτρέπει στους μέσα να επικοινωνούν με τους έξω συνωμοτικά και να οργανώνουν επιχειρήσεις και περίεργα σχέδια.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι πως η Πώλα Ρούπα ετοίμαζε μαζική απόδραση. Αυτό συμπεραίνεται από το ότι ναύλωσε εξαθέσιο ελικόπτερο! Οι αστυνομικοί λένε πως έχουν να κάνουν με την εναέρια εκδοχή της επιχείρησης Γοργοπόταμος και από τον Κορυδαλλό μαζί με τον Μαζιώτη θα έφευγαν και πρωτοκλασάτα στελέχη του εγχώριου αντάρτικού πόλης. Άλλωστε μαζί με το Μαζιώτη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού βρίσκονται άτομα από τους λεγόμενους “ληστές του Διστόμου”, τους “Πυρήνες της Φωτιάς” και τον “Επαναστατικό Αγώνα”.

Πώς στήθηκε η παρολίγον απόδραση

Το σχέδιο τέθηκε σε εφαρμογή το μεσημέρι της Κυριακής και ενώ το ελικόπτερο που είχε απογειωθεί από πολυτελές ξενοδοχείο στο Πόρτο Χέλι πετούσε πάνω από την Αττική και συγκεκριμένα τις Ερυθρές, στα δυτικά του νομού. Απετράπη χάρη στην αντίδραση του πιλότου, ο οποίος ήταν πρώην αστυνομικός του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών. Κατάφερε να αφοπλίσει την Πόλα Ρούπα (που πυροβόλησε τρεις φορές εν πτήσει) και να προσγειώσει με ασφάλεια το ελικόπτερο σε ερημική περιοχή μεταξύ Πλαταιών και Ερυθρών. Από τη βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες προέκυψε ότι το όπλο είχε χρησιμοποιηθεί σε ληστεία τράπεζας που είχε διαπράξει ο Ν. Μαζιώτης (Μάρτιος 2014) στην Κλειτορία Αχαΐας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., για τη μίσθωση του ελικοπτέρου η Ρούπα χρησιμοποίησε πλαστή ταυτότητα με στοιχεία Χριστίνα Αρβανίτη. Προφασίστηκε ότι ήθελε να πάρει κοντινά της πρόσωπα από τον Θεολόγο Φθιώτιδας και να τα μεταφέρει στην Κύθνο για να κάνει έκπληξη σε οικογένεια φίλων της. Στις 2.15 μ.μ. και ενώ το ελικόπτερο πετούσε πάνω από τις Ερυθρές, η γυναίκα - αεροπειρατής απείλησε με όπλο τον πιλότο, ζητώντας να κινηθεί ανατολικά, προς το Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ο πιλότος αντέδρασε και ακολούθησε πάλη κατά την οποία η Πόλα Ρούπα πυροβόλησε τρεις φορές στο μπροστινό τζάμι και την κονσόλα των οργάνων του ελικοπτέρου. Τελικά, ο χειριστής κατάφερε αρχικά να την αφοπλίσει αφαιρώντας τη γεμιστήρα από το όπλο της και στη συνέχεια να προσγειώσει το ελικόπτερο που προσωρινά ταξίδευε ακυβέρνητο. Μετά την προσγείωση η γυναίκα τράπηκε σε φυγή, ενώ ο χειριστής ειδοποίησε την ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πηγή από τη φυλακή Κορυδαλλού, οι υπάλληλοι ειδοποιήθηκαν (το μεσημέρι της Κυριακής) από το υπ. Δικαιοσύνης να είναι σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο από αέρος απόδρασης. Σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., στο σχέδιο θα μετείχαν ο Ν. Μαζιώτης, συνεργοί του - μέλη της επονομαζόμενης ομάδα «ληστών του Διστόμου» και κρατούμενοι για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Η ίδια πηγή υπενθύμισε τα σχέδια απόδρασης με ελικόπτερο που είχαν βρεθεί σε κρησφύγετο των «Πυρήνων» από την ΕΛ.ΑΣ. στα Τουρκοβούνια και επικαλέστηκε κείμενο που ανήρτησε το Σάββατο στο Διαδίκτυο ο Χρ. Τσάκαλος (μέλος της «Συνωμοσίας») με τίτλο «Αέναη Κίνηση προς την Ελευθερία»: «Ξέρεις ότι οι πιθανότητες είναι εναντίον σου αλλά συνεχίζεις να παίζεις... Για ποιον λόγο... μα για να συνεχιστεί το παιχνίδι...».

The post Μαζική απόδραση ήθελε η Πόλα Ρούπα γι΄αυτό και νοίκιασε εξαθέσιο ελικόπτερο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα