Εδώ χάθηκε για πάντα το Boeing 777 – Χωρίς στοιχεία η Μαλαισία ανακοίνωσε ότι «έπεσε στον απέραντο ωκεανό» [βίντεο]

Το τέλος της μυστηριώδους εξαφάνισης του Boeing 777 των Μαλαισιανών αερογραμμών κήρυξε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της χώρας Ντατούκ Σερί Ναχίμπ Ραζάκ.

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας μιλώντας σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Πούτρα δήλωσε ότι το αεροσκάφος-φάντασμα έπεσε στον απέραντο ωκεανό.

Βασίζεται όπως είπε στην ανάλυση των τελευταίων στοιχείων από τους δορυφόρους αλλά και στα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τη δορυφορική βρετανική εταιρεία

Inmarsat η οποία επιβεβαίωσε ότι το αεροπλάνο συνέχισε το ταξίδι του προς το νότιο Ινδικό Ωκεανό και όχι κατά μήκος του βόρειου τόξου, η οποία ήταν μία από τις πιθανές περιοχές που έψαχναν στις αρχές της εξαφάνισης του αεροσκάφους.

«Η τελευταία θέση του ήταν στη μέση του Ινδικού Ωκεανού, δυτικά του Περθ . Αυτή είναι μια απομακρυσμένη τοποθεσία ... μακριά από κάθε πιθανή θέση προσγείωσης. Ως εκ τούτου, με βαθιά θλίψη, λυπάμαι που πρέπει να σας πληροφορήσω ότι , σύμφωνα με τα νέα αυτά δεδομένα , η πτήση MH370 έληξε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό», είπε ο Μαλαισιανός πρωθυπουργός. Όπως επεσήμανε ο Ραζάκ, οι πληροφορίες αυτές προήλθαν από τη βρετανική υπηρεσία έρευνας αεροπορικών ατυχημάτων.

Ο μαλαισιανός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι περισσότερες λεπτομέρειες για τα νέα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως σχετικά με το Μπόινγκ θα παρουσιαστούν αύριο Τρίτη.

«Κανένας από τους επιβαίνοντες δεν έχει επιβιώσει», αναφέρει ένα μήνυμα της αεροπορικής εταιρείας στα κινητά τηλέφωνα των συγγενών τους, σύμφωνα με το BBC.

Η είδηση βέβαια καταρράκωσε τους συγγενείς των 239 επιβαινόντων στο αεροσκάφος ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η Μαλαισιανή κυβέρνηση μην έχοντας επαρκή στοιχεία για το τι πραγματικά συνέβη στο Boeing και χωρίς να έχει βρει ούτε ίχνος από τα συντρίμμια του, επιχειρεί να κλείσει με αυτό τον τρόπο ένα από τα μυστηριώδη κεφάλαια στη σύγχρονη ιστορία των αερομεταφορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα