Έχασαν τον Σήφη τον κροκόδειλο, τον τρόμαξε ελικόπτερο της Πυροσβεστικής

Άφαντος για μέρες είναι ο κροκόδειλος στο φράγμα Ποταμών στο Αμάρι της Κρήτης που οι ντόπιοι αποκαλούν χαϊδευτικά Σήφη. Εξαφανίστηκε, όπως δήλωσε ο διευθυντής Διαχείρισης Υδραυλικών Έργων του ΟΑΚ Βαγγέλης Μαμαγκάκης, όταν ελικόπτερο της Πυροσβεστικής πήγε στη λίμνη για ανεφοδιασμό, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς.

Σε σύσκεψη πάντως που έγινε την Πέμπτη στην περιφέρεια Ρεθύμνης αποφασίστηκε να υπάρξει αναμονή ενός ακόμη μήνα στο διάστημα του οποίου εκφράζεται η ελπίδα να πέσει

ο κροκόδειλος σε κάποια από τις παγίδες που του έχουν στήσει. Σε αντίθετη περίπτωση, αποφασίστηκε, να ληφθούν δραστικότερα μέτρα με τη συνδρομή ειδικών από το εξωτερικό. Αυτό που απασχολεί τις αρχές στο Ρέθυμνο είναι κυρίως το νομικό πλαίσιο που θα καλύψει την όλη επιχείρηση και στη συνέχεια φυσικά το επιχειρησιακό σχέδιο που θα εκπονηθεί.

Στη σύσκεψη που έγινε, από την πλευρά του ο ερπετολόγος Πέτρος Λυμπεράκης έθεσε το θέμα της ενεργοποίησης της επιστημονικής επιτροπής της συνθήκης Sites. Πρόκειται για σύμβαση η οποία σχετίζεται με το διεθνές εμπόριο των ειδών της άγριας πανίδας.

Όπως είπε ο κ. Λυμπεράκης, είναι απαραίτητο η εν λόγω επιστημονική επιτροπή να λάβει γνώση για τις ενέργειες που «τρέχουν» τις τελευταίες εβδομάδες ο ΟΑΚ και το Πανεπιστήμιο Κρήτης σχετικά με το θέμα του κροκόδειλου, προκειμένου να υπάρχει και η τυπική έγκριση από πλευράς πολιτείας. Όσον αφορά στην επιχείρηση «σύλληψης» του Σήφη, ο κ. Λυμπεράκης ανέφερε πως δεν θα υπάρξει αλλαγή σχεδίου και για ένα μήνα θα συνεχιστεί η ίδια μέθοδος με τα δολώματα-κοτόπουλα. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι υπάρχει η σκέψη αύξησης των παγίδων, ενώ μετά το πέρας του ενός μηνός -και εφόσον ο κροκόδειλος δεν έχει ακόμη παγιδευτεί- θα εξεταστεί ενδελεχώς το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων.

Ως κύριο λόγο που ο «Σήφης» δεν έχει πιαστεί ακόμη στις παγίδες οι αρμόδιοι επεσήμαναν τόσο το γεγονός πως υπάρχουν αρκετές ζωντανές νερόκοτες, όσο και το γεγονός πως υπάρχει κοσμοσυρροή στο σημείο από ντόπιους και ξένους παραθεριστές που έρχονται για να δουν και να φωτογραφήσουν τον διάσημο «Σήφη».

The post Έχασαν τον Σήφη τον κροκόδειλο, τον τρόμαξε ελικόπτερο της Πυροσβεστικής appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα