Δυναμική εμφάνιση του Κώστα Μπακογιάννη – Τα σενάρια για το δήμο Αθηναίων και οι αιχμές στον Μιχελάκη

Δυναμικό παρών δίνει ο δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης στις πολιτικές εξελίξεις των ημερών αφήνοντας να εννοηθεί πως διαπραγματεύεται ήδη το επόμενο βήμα στην τοπική αυτοδιοίκηση σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα».

Αιχμές προς τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τις αλλαγές στις εκλογές ΟΤΑ άφησε ο Κώστας Μπακογιάννης σύμφωνα με τις δηλώσεις του ενώ, δεν δίστασε να αστειευτεί

με τη δέσμευση του πρωθυπουργού για wifi σε ολόκληρη την Επικράτεια.

Αναφορικά με τα σενάρια υποψηφιότητάς του στο δήμο Αθηναίων στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, είπε ότι «Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει το Καρπενήσι. Δεν νομίζω ότι έχουμε τελειώσει τη δουλειά που κάνουμε εκεί», χωρίς να αποκλείει ή να διαψεύδει τα σενάρια.

Σχετικά με τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα που θα ισχύσουν στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Δήμαρχος Καρπενησίου δήλωσε θετικά διακείμενος, σημειώνοντας «μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κανένα συγκεκριμένο σχέδιο», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης έχει κάνει μια εξαγγελία που δεν υπάρχει στα χαρτιά.

Ο Κώστας Μπακογιάννης στήριξε τη σκέψη του Αντώνη Σαμαρά να περάσει ο φόρος ακινήτων στους Δήμους, θεωρώντας ότι αυτό το μέτρο θα οδηγήσει στην ενηλικίωση του πολιτικού μας συστήματος με την έννοια ότι οι Δήμοι θα σταματήσουν να παίρνουν πόρους απευθείας από το κράτος και θα εισπράττουν ένα ανάλογο ποσό, 2,9 δισ, από το φόρο ακινήτων το οποίο θα έχει χαρακτήρα ανταποδοτικότητας.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα