Δημοσκόπηση VPRC: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 14,5% η Χρυσή Αυγή, εκτός Βουλής η ΔΗΜΑΡ

08:52 6/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Οριακό προβάδισμα 0,5% στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της VPRC για το Tvxs, θέτοντας παράλληλα εκτός Βουλής τη ΔΗΜΑΡ,

ύστερα και από τον πρόσφατο ανασχηματισμό και την αποχώρηση του Φώτη Κουβέλη από την τρικομματική.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 28,5%, ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει 28%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 14,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,5%, το ΠΑΣΟΚ 7%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 5,5% και σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης η ΔΗΜΑΡ μένει εκτός βουλής με 2,5%. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι το 6,5% επιλέγει άλλο κόμμα.

Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι μόλις το 9% δηλώνει ικανοποιημένο από την σύνθεση της νέας κυβέρνησης και παράλληλα, το 73% των πολιτών πιστεύει ότι η χώρα βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση και μόνο το 13% τη θεωρεί σωστή. Την ίδια ώρα, το 59% πιστεύει ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές.

Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα από τις απαντήσεις σχετικά με την στάση των δύο μικρότερων κυβερνητικών εταίρων στην πρόσφατη κυβερνητική κρίση. Διχασμένη είναι η άποψη των πολιτών για το αν ο Ε. Βενιζέλος έκανε σωστά ή λάθος να στηρίξει την κυβέρνηση(39% σωστά, 39% λάθος). Mε την στάση Κουβέλη διαφωνούν οι περισσότεροι (44% λάθος, 35% σωστά).

Ενδιαφέρον, τέλος, παρουσιάζει η γνώμη για το κλείσιμο της ΕΡΤ, το οποίο συνεχίζει να βρίσκει αντίθετη την μεγάλη πλειοψηφία(58% έναντι 30%). Μόνο οι ψηφοφόροι της ΝΔ την εγκρίνουν κατά πλειοψηφία, αλλά με ένα αξιοσημείωτα υψηλό ποσοστό(32%) να διαφωνεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα