Δίδυμοι που ο χρόνος τους άλλαξε – Η τελευταία φωτογραφία θα σας κάνει να δακρύσετε [εικόνες]

Όταν γεννιούνται τα μονοζυγωτικά δίδυμα φαίνονται σαν να πρόκειται για έναν και μόνο άνθρωπο. Έχουν το ίδιο πρόσωπο, τα ίδια χαρακτηριστικά ακόμα και το ίδιο σώμα.

Μέχρι και οι γονείς τους δεν μπορούν να τα ξεχωρίσουν κάποιες στιγμές λόγω της εκπληκτικής τους ομοιότητας. Παρ' όλα αυτά, αν και τα μονοζυγωτικά δίδυμα μοιάζουν, το καθένα από αυτά κρύβει μέσα του μία τελείως διαφορετική ψυχή (το γενετικό υλικό του κάθε ανθρώπου που γεννιέται είναι μοναδικό και δεν υπάρχει σε κανέναν άλλο στο κόσμο, το ίδιο ισχύει και για τα δίδυμα).

Ο φωτογράφος Γκάο Ρονγκούο έκανε ένα κόνσεπτ

με φωτογραφίες που εστιάζουν στο πόσο πολύ αλλάζουν τα δίδυμα όσο μεγαλώνουν και δεν μοιάζουν μεταξύ τους. Ο ίδιος μελέτησε μονοζυγωτικά δίδυμα που μεγάλωσαν στην περιοχή όπου έμενε και αυτός, στην Σαντόνγκ στην Κίνα. Ο Γκάο φωτογράφισε δίδυμα που κοιτάζονταν μεταξύ τους για να αντικατοπτρίσει τις διαφορές που φέρνει η ζωή στα πρόσωπα των διδύμων μετά από τις εμπειρίες και τα μαθήματα ζωής που παίρνουν καθώς ο καθένας εκλαμβάνει με διαφορετικό τρόπο αυτά που του συμβαίνουν.

Κανένας άνθρωπος δεν έχει τα ίδια βιώματα και τις ίδιες εμπειρίες με τους υπόλοιπους στη ζωή του. Κάποιοι είναι πληγωμένοι λόγω των βιωμάτων τους ενώ άλλοι νιώθουν ευλογημένοι γι αυτά. Όλοι στεναχωριόμαστε όταν απογοητευόμαστε και γιορτάζουμε με τις επιτυχίες μας. Όλες οι εμπειρίες έχουν διαφορετικό αντίκτυπο στον καθένα αλλά το σημαντικότερο είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι όλες μας κάνουν άλλον άνθρωπο-και καλύτερο.

1 από 12 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >
Keywords
Τυχαία Θέματα