«Ο πιλότος έριξε το Boeing αλλά δεν ξέρουμε γιατί» λένε οι ερευνητές

Τον πιλότο του αεροσκάφους Ζάκαρι Αχμάντ Σαχ δείχνουν οι ερευνητές ως τον αποκλειστικά υπεύθυνο για πτώση του μοιραίου αεροσκάφους των Μαλαισιανών αερογραμμών.

Κανείς άλλος δεν είχε την εμπειρία που διέθετε ο 53χρονος πιλότος για να εκτρέψει το αεροσκάφος από την πορεία του σκάφους υποστηρίζει σε έκθεση του ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ. Ούτε καν ο 27χρονος συγκυβερνήτης Φαρίκ Αμπντούλ Χαμίτ που ήταν σχετικά νέος και με λιγοστή εμπειρία στον χειρισμό ενός τέτοιου

αεροσκάφους.

Παρόλα αυτά οι προθέσεις του κυβερνήτη εξακολουθούν να παραμένουν ακόμη άγνωστες, καθώς η αστυνομία δεν έχει βρει καμία σχέση μεταξύ του πιλότου και οποιασδήποτε τρομοκρατικής ομάδας ή ενδεχόμενα προσωπικά ή οικονομικά προβλήματα που θα τον οδηγούσαν σε μια τέτοια πράξη.

Ο ανώνυμος αξιωματούχος , επίσης, φέρεται να διέψευσε τις αναφορές ότι ο πιλότος έλαβε ένα τηλεφώνημα λίγη ώρα πριν την αναχώρηση της πτήσης .

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης , το τηλεφώνημα είχε γίνει από μια γυναίκα που χρησιμοποίησε ένα ψεύτικο όνομα για την απόκτηση της κάρτας SIM για να πραγματοποιήσει την κλήση .

«Από όσο γνωρίζουμε, δεν έλαβε κανένα τηλεφώνημα στο κινητό του λίγο πριν την πτήση».

Keywords
Τυχαία Θέματα