Δίδυμο Καμίνη -Σπηλιωτόπουλου το φαβορί για τον δεύτερο γύρο στον Δήμο Αθηναίων

Οι ψηφοφόροι του Δήμου Αθηναίων φέρνουν πρώτο τον σημερινό δήμαρχο, Γιώργο Καμίνη ενώ ο αντίπαλος του στον δεύτερο γύρο αναμένεται να είναι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της Real News δείχνει σαν νικητή του Δήμου Αθηναίων τον Γιώργο Καμίνη ενώ οι ψηφοφόροι φέρνουν δεύτερο τον Άρη

Σπηλιωτόπουλο. Επίσης τα ποσοστά για τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη και τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη, είναι ανεβασμένα σε σύγκριση με ένα μήνα πριν ενώ ταυτόχρονα έχουν πέσει τα ποσοστά των υπόλοιπων υποψηφίων.

Αναλυτικότερα, ο Γιώργος Καμίνης λαμβάνει 21,9% από 20% στη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος 14,9% από 13,4%, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης 13,6% από 9,6% και ο Ηλίας Κασιδιάρης 11,8% από 11%.

Τα ποσοστά των υπόλοιπων υποψηφίων παρουσιάζουν μια πτώση σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της MRB: ο Νικήτας Κακλαμάνης συγκεντρώνει 8,4% από 12,4%, ο Βασίλης Καπερνάρος 4,7% από 6,4%, ο Νίκος Σοφιανός 4,6% από 6,2% και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος 1,7% από 1,9%.

Αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 14,6% των δημοτών, ενώ το 2,6% δηλώνει πως θα ψηφίσει «άλλον υποψήφιο».

Όσον αφορά την «μάχη» του δεύτερου γύρου, η δημοσκόπηση δείχνει ότι ο Γιώργος Καμίνης υπερτερεί του αντιπάλου του, Άρη Σπηλιωτόπουλου ενώ ο υποψήφιος της ΝΔ επικρατεί όλων των υπόλοιπων. Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης συγκεντρώνει μεγαλύτερο ποσοστό έναντι του Ηλία Κασιδιάρη και του Νικήτα Κακλαμάνη.

Ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής βγαίνει χαμένος όποιον κι αν έχει αντίπαλο, ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης κερδίζει μόνο τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής και ηττάται από όλους τους άλλους.

Τέλος, στην πρόβλεψη για το νικητή των εκλογών, οι δημότες θεωρούν επικρατέστερους κατά σειρά τους κυρίους Καμίνη και Σπηλιωτόπουλο.

Φωτογραφία Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα