Διαγωνισμός νέων επιχειρήσεων στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Eβδομάδας Επιχειρηματικότητας»

Ολοκληρώνεται σήμερα στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το διήμερο σεμινάριο με τίτλο «Disrupt, Startup, ScaleUp», (Αναστάτωση, Ξεκίνημα, Αναβάθμιση) που ξεκίνησε χθες στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Eβδομάδας Eεπιχειρηματικότητας».

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκαν πέντε διαγωνισμοί κατά τους οποίους 50 νεοφυείς επιχειρήσεις κλήθηκαν να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα με κριτήρια την καινοτομία, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την εξωστρέφεια.

Στους νικητές

θα αποδοθούν βραβεία που θα φτάσουν έως και 600.000 ευρώ σε μετρητά και υπηρεσίες, ενώ οι νικητές των διαγωνισμών θα αναρτηθούν στις ιστοσελίδες των οργανωτών σε 145 χώρες που συμμετέχουν και στηρίζουν την Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο τον διάλογο για δυνατότητες συνεργασιών και επέκτασης στο εξωτερικό.

Την εκδήλωση οργανώνει ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Industry Disruptors - Game Changers (ID-GC), που στόχο έχει τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που ενισχύει και προάγει την καινοτομική επιχειρηματικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων, εστιάζοντας στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια.

Από τις 50 συμμετοχές θα επιλεγούν οι 16 καλύτερες καινοτόμες ελληνικές εταιρείες.

Η 6η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα ξεκίνησε στις 18 Νοεμβρίου και λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2013, και κατά τη διάρκεια της οποίας έχουν προγραμματιστεί και συνεχίζονται να προγραμματίζονται εκατοντάδες δράσεις σε όλον τον κόσμο, και στην Ελλάδα.

Οικοδεσπότης για την Ελλάδα είναι η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών (ΟΕΣΥΝΕ).

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα