Δες το αλλιώς και φτιάξ’το ! Σουφλέ με μπρόκολο

Έχεις βαρεθεί τα συνηθισμένα; Ψάχνεις κάτι διαφορετικό για το Σαββατοκύριακο; Μόλις το βρήκες! Το σουφλέ με μπρόκολο σε κάνει να δεις με άλλο μάτι τόσο τα ζυμαρικά όσο και τα λαχανικά. Σκέτη απόλαυση!

Υλικά

2 μπρόκολα σε μικρές φουντίτσες

2 καρότα κομμένα σε λωρίδες

2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες

7 φέτες ζαμπόν κομμένες σε λωρίδες

50 γραμμ. βούτυρο

3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά

750 ml γάλα

5 κουταλιές κορν φλάουρ

200 γραμμ. στραγγιστό γιαούρτι

2 αβγά

100 γραμμ. τριμμένο κίτρινο τυρί

Φρεσκοτριμμένο

πιπέρι

½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο

Διαδικασία

Ρίχνουμε το μπρόκολο, τις πιπεριές και τα καρότα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν λίγο. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι. Τα βάζουμε σε μακρόστενο πυρέξ, το οποίο έχουμε λαδώσει ελαφρά και σκορπίζουμε επάνω τους τις λωρίδες ζαμπόν, περιχύνοντας το λιωμένο βούτυρο.

Για τη μπεσαμέλ, ζεσταίνουμε το γάλα και σε ένα μπολάκι διαλύουμε με λίγο νερό το κορν φλάουρ. Το ρίχνουμε λίγο - λίγο στο ζεστό γάλα, ενώ ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα για να πήξει το μίγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στα λαχανικά και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, βοηθάμε την κρέμα να προχωρήσει λίγο κάτω. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά ή αν θέλουμε με τριμμένο τυρί και βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-45'.

The post Δες το αλλιώς και φτιάξ’το ! Σουφλέ με μπρόκολο appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα