Δεν τους σκότωσα εγώ-Νέα τροπή για το έγκλημα στην Ηλεία μετά την απολογία του 13χρονου θείου

09:15 6/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση των δύο ανήλικων παιδιών από την Βουλγαρία που πνίγηκαν την περασμένη Τετάρτη στο αρδευτικό κανάλι στο Κάτω Στρέφι της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο 13χρονος θείος τους και αδελφός της μητέρας των δυο άτυχων παιδιών, σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι Αρχές της Ηλείας είναι ο κύριος υπαίτιος του θανάτου του 4χρονου Ντίνσκο και του 7χρονου Ιβάν αφού στο σημείο βρέθηκε και ένα δικό του πουκάμισο. Όλα αυτά πριν φυσικά και την απολογία του πως ο ίδιος έριξε τα παιδιά στο

νερό και έφυγε γιατί τα ζήλευε.

Το πρωί της Δευτέρας όμως, σύμφωνα με πηγές του patrisnews.com, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ανασκεύασε την αρχική του ομολογία και ισχυρίστηκε πως ο ίδιος δεν βρισκόταν στο σημείο όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν.

Οι ίδιες πηγές πάντα κάνουν λόγο για την γιαγιά των παιδιών και μητριά του πατέρα τους η οποία είχε γίνει στόχος και στην αρχή των ερευνών, πριν καν βρεθούν στο ποτάμι. Τότε ο ίδιος ο τραγικός πατέρας την είχε αναφέρει στις Αρχές καθώς σύμφανα πάντα με την απολογία του δεν αγαπούσε τα παιδιά και θα μπορούσε να φτάσει και ως το έγκλημα.

Στην πορεία τα στοιχεία του συγκεντρώθηκαν από τον τόπο ήταν αρκετά για να στραφούν οι έρευνες στον 13χρονο θείο και λίγο αργότερα να ομολογήσει κιόλας. Ο ίδιος όμως τώρα αλλάζει την απολογία του εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους στην αρχή ισχυρίστηκε πως εκείνος ήταν που έσπρωξε τα δύο αδέλφια στο κανάλι. Φέρεται να είπε πως ομολόγησε, ύστερα από πίεση που δέχθηκε, αλλά και για το νεαρό της ηλικίας του, το φόβο που ένιωθε μπροστά στους αστυνομικούς. Η νέα απολογία του ανήλικου φερόμενου ως δράστη διήρκεσε τρεις ώρες. Μέσα στο γραφείο της ανακρίτριας, ο ίδιος ισχυρίστηκε πως κατά τη διάρκεια της ημέρας, που τα παιδιά εξαφανίστηκαν, εκείνος δεν βρισκόταν στην περιοχή αλλά αντιθέτως είχε πάει για μπάνιο. Ενώ άφησε να εννοηθεί πως το πουκάμισο που βρέθηκε στα χέρια του ενός από τα δύο αδέλφια, το είχε αφήσει στο σπίτι του παππού των παιδιών αρκετές μέρες πριν.

Ο νεαρός, φερόμενος ως δράστης, συνοδευόταν το πρωί της Τρίτης από το δικηγόρο του, Ηλία Σταθά, καθώς και από ειδικό ψυχολόγο της ελληνικής αστυνομίας, ο οποίος, από την πρώτη στιγμή, βρέθηκε δίπλα στον ανήλικο, προσφέροντας ψυχολογική στήριξη.

Αξίζει να σημειωθεί πως και από τις δικαστικές αρχές δόθηκε η δέουσα προσοχή, ώστε να υπάρξει σωστή αντιμετώπιση της ψυχολογικής κατάστασης του 13χρονου.

Η απόφαση, ύστερα από τη χθεσινή απολογία, ήταν ο νεαρός φερόμενος ως δράστης να φιλοξενηθεί στο Ίδρυμα Αρωγής Ανηλίκων Βόλου, όπου κι εκεί αναμένεται να τύχει ψυχολογικής υποστήριξης από ειδικούς επιστήμονες.

Keywords
Τυχαία Θέματα