Δεν το πίστεψε και το πλήρωσε: Γιουνάιτεντ – Ολυμπιακός 3-0

Ο Ολυμπιακός γκρέμισε ότι έχτισε στο Καραϊσκάκη!

Στο ραντεβού με την ιστορία δεν ήταν συνεπής, αν και μέχρι το 5' λεπτό των καθυστερήσεων φρόντισε να βάλει δύσκολα στη Γιουνάιτεντ. Το 2-0 στο Φαληρικό γήπεδο δεν στάθηκε αρκετό, ο Ολυμπιακός προδόθηκε από τα αμυντικά του λάθη, την έλλειψη καθαρού μυαλού, αλλά λογάριασε και χωρίς τον Ντε Χέα, ο οποίος πραγματοποίησε το μεγαλύτερο ματς στην καριέρα του. Φτηνά γκολ,

έλλειψη καθαρού μυαλού και πάθος μετά το... καταδικαστικό 3-0 «καταδίκασαν» τους «ερυθρόλευκους» σε άδοξο αποκλεισμό.

Έτσι έπαιξαν

Ο Μίτσελ προτίμησε ταχύτητα στην κορυφή της επίθεσης και ο Κάμπελ πήρε τη θέση του Βαλντές. Ειδικότερα, κάτω από τα δοκάρια ο Ρομπέρτο, στα δεξιά ο Σαλίνο, αριστερά ο Χολέμπας, ενώ στο κέντρο της άμυνας οι Μανωλάς, Μαρκάνο. Σε ρόλο αμυντικών μέσων οι Ντιγκά, Μανιάτης, με τον Τσόρι να είναι πιο μπροστά στον άξονα. Δεξιά ο Πέρες, αριστερά ο Φουστέρ και μπροστά ο Κοσταρικανός.

Στον αντίποδα, ο Μόγιες προτίμησε να αφήσει εκτός πλάνων τον Βίντιτς. Ο Ντε Χέα κάτω από τα δοκάρια, Ράφαελ, Εβρά στα άκρα, Φέρντιναντ, Τζόουνς στο κέντρο της άμυνας. Ο Γκιγκς επιστρέφει στην ενδεκάδα, φτάνοντας παράλληλα τα 140 ματς στο Champions League και δίπλα του είναι ο Κάρικ. Βαλέντσια αριστερά, Γουέλμπεκ αριστερά και ο Ρούνεϊ πίσω από τον Φαν Πέρσι.

Πίεση, δοκάρι και μοιραίος Πέρες!

Το ματς άρχισε, έτσι όπως ακριβώς περίμενε ο Μίτσελ, την Γιουνάιτεντ να πιέζει ψηλά και να επιδιώκει να... εγκλωβίσει τον άξονα και να φέρει σε δύσκολη θέση τα δυο μπακ. Η Μάντσεστερ είχε δυνατό ξεκίνημα και μόλις στο 10', Μανωλάς και Τσόρι είχαν δεχθεί δυο κίτρινες κάρτες (). Τα λάθη της άμυνας και ειδικότερα του Χολέμπας λίγο έλειψε να εκμεταλλευθεί ο Φαν Πέρσι στο 11', αλλά από τη σέντρα του Ρούνεϊ ο Ολλανδός δεν μπόρεσε να τη σπρώξει στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός μετά το άσχημο δεκάλεπτο κατάφερε να καλύψει τα κενά στις γραμμές και δειλά δειλά έβγαινε στην αντεπίθεση. Μάλιστα, στο 15' ο Κάμπελ με εξαιρετική ατομική ενέργεια, έσπασε ιδανικά στον Πέρες ο οποίος έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει.

Η απάντηση της Γιουνάιτεντ άμεση, αφού τρία λεπτά αργότερα, ο Ρούνεϊ ανάμεσα στο κέντρο της άμυνας πήρε την κεφαλιά από τη βαθιά σέντρα, αλλά με τη βοήθεια του Ρομπέρτο κατέληξε στο δοκάρι και στη συνέχεια έδιωξε ο Χολέμπας.

Λάθος Χολέμπας και γκολ!

Η Γιουνάιτεντ συνέχισε την πίεση, αλλά σε φάση που δεν... μύριζε γκολ ήρθε το σοκ για τον Ολυμπιακό. Ο Χολέμπας υπέπεσε σε γκάφα, έσπρωξε τον Φαν Πέρσι και ο Ντε Κάιπ αμέσως έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Ολλανδός δεν αστόχησε πετυχαίνοντας το 25ο του τέρμα στο Champions League. Η κυκλοφορία του Ολυμπιακού ήταν κακή και μπορεί η κατοχή να ήταν μοιρασμένη, αλλά η Μάντσεστερ δεν απειλούνταν. Μάλιστα, στο 34' η Γιουνάιτεντ είχε μεγάλη ευκαιρία, ο Εβρά πήρε ακόμα μια κεφαλιά, αλλά ο Ρομπέρτο έδιωξε εντυπωσιακά.

Πιο... εφιάλτης δεν υπάρχει!

Από το 40' μέχρι το 54' ο Ολυμπιακός έφτασε στον Παράδεισο, αλλά τελικώς βρέθηκε στην κόλαση! Μια εξαιρετική αντεπίθεση που άρχισε από τα πόδια του Κάμπελ, έφερε τον Φουστέρ σε θέση βολής, αλλά ο Ντε Χέα νίκησε τον Ισπανό και στην ίδια φάση έσωσε την ομάδα του στη σουτάρα του Ντομίνγκες. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το πιο εφιαλτικό σενάριο, αφού στις καθυστερήσεις του α' μέρους, Ρούνεϊ και Φαν Πέρσι στον πρώτο τους συνδυασμό στο ματς έφεραν τον Ολυμπιακό στη... σέντρα. Ο Άγγλος μοίρασε στον Ολλανδό, Μανωλάς και Σαλίνο ήταν... εκτός και το 2-0 ήταν γεγονός!

Χειρότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί ο Μίτσελ, ο οποίος παρέταξε την ομάδα του χωρίς αλλαγή! Στην πρώτη επίσκεψη της και σε αυστηρό φάουλ του Μανωλά στον Γουέλμπεκ ήρθε το τρίτο σοκ. Ο Φαν Πέρσι εκτέλεσε ιδανικά το φάουλ, ο Ρομπέρτο είδε τη μπάλα να περνά δίπλα του και το 3-0 έβαλε την Μάντσεστερ σε θέση οδηγού! Ο 30χρονος φορ έγινε ο πρώτος Ολλανδός και ο πρώτος παίκτης της Γιουνάιτεντ που σημειώνει χατ-τρικ σε νοκ-άουτ ματς του Champions League. Αυτό άλλωστε ήταν και το 200ο τέρμα του με φανέλα συλλόγων σε 429 ματς!

Πήρε κατοχή, ο Ντε Χέα του έκοψε τον δρόμο...

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, ανέβασε την κατοχή στο 53% και στο 63' ο Ντομίνγκες είχε την πρώτη καλή προσπάθεια του β΄ μέρους για τους Πειραιώτες. Ο Μίτσελ γέμισε επίθεση με τον Βαλντές στην επίθεση και τον Κάμπελ να περνά στα άκρα (εκτός ο Πέρες). Ο Ολυμπιακός πίεζε και στο 66' είχε την μεγάλη φάση για να σκοράρει, ο Σαλίνο έκανε εξαιρετικό γύρισμα, αλλά ο Ντε Χέα νίκησε ακόμα μια φορά τον Φουστέρ! Ο Μασάντο μπήκε στη θέση του Βραζιλιάνου, ο Μανιάτης πήγε στην άμυνα και ο Ολυμπιακός έγινε πιο συμπαγής! Οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν την Γιουνάιτεντ, πίεζαν και στο 79' χάθηκε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντε Χέα και... μοιραίο τον Ντομίνγκες. Ο Μίτσελ τα έπαιξε όλα για όλα, έβαλε τον Βέργο για το χρυσό γκολ, αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ και ο Ολυμπιακός δίνοντας... φτηνά γκολ στη Γιουνάιτεντ έχασε μια τεράστια ευκαιρία πρόκρισης!

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα