Δεν οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια η πτώση του ρωσικού Airbus – Ολοκληρώθηκε η έρευνα

Στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρξε τρομοκρατική ή άλλη παράνομη ενέργεια που να οδήγησε στην συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά, τον Οκτώβριο, καταλήγουν μετά το πέρας της προκαταρκτικής έρευνας, οι αιγυπτιακές αρχές.

«Η τεχνική ερευνητική επιτροπή μέχρι στιγμής δεν έχει βρει κάτι που να υποδεικνύει παράνομη επέμβαση ή τρομοκρατική ενέργεια» δήλωσε το υπουργείο πολιτικής αεροπορίας της Αιγύπτου, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας για το δυστύχημα.

To ρωσικό αεροσκάφος

είχε συντριβεί στις 31 Οκτωβρίου, ενώ πετούσε πάνω από την χερσόνησο του Σινά, παρασύροντας στον θάνατο και τους 224 επιβαίνοντες.

Τα συμπεράσματα των αιγυπτιακών αρχών έρχονται σε αντίθεση με αυτά των ρωσικών, που μετά από δική τους έρευνα, ανακοίνωσαν ότι το Airbus διαλύθηκε στον αέρα λόγω βόμβας που είχε τοποθετηθεί εντός του αεροσκάφους και εξερράγη εν πτήσει.

Εμπειρογνώμονες από δυτικές χώρες και κυβερνήσεις συμφώνησαν ομόφωνα με την εκδοχή αυτή και δήλωσαν ότι το Airbus Α321 που ανήκε στην εταιρία Metrojet πιθανόν κατερρίφθη από βόμβα.

Σοβαρά ερωτήματα προέκυψαν για την ασφάλεια του αεροδρομίου του Σαρμ ελ Σέιχ από όπου είχε απογειωθεί το ρωσικό αεροσκάφος, με Μόσχα και Λονδίνο να αναστέλλουν τις πτήσεις προς το αιγυπτιακό θέρετρο, έναν δημοφιλή προορισμό των Ρώσων και Βρετανών παραθεριστών.

Το αιγυπτιακό παρακλάδι της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση δηλώνοντας ότι είχε τοποθετήσει μια μικρή βόμβα μέσα στο αεροσκάφος και ότι η ενέργεια αυτή ήταν απάντηση στις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.

Η Αίγυπτος είναι αντιμέτωπη εδώ και δύο χρόνια με μια ισλαμιστική εξέγερση στη χερσόνησο του Σινά στην οποία έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες στρατιώτες και αστυνομικοί.

Η συντριβή έπληξε την τουριστική βιομηχανία της Αιγύπτου, που είναι ακρογωνιαίος λίθος της οικονομία της.

The post Δεν οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια η πτώση του ρωσικού Airbus – Ολοκληρώθηκε η έρευνα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα