Δεν είναι όλοι ίδιοι ούτε στον θάνατο: Τα απίστευτα κριτήρια των διαφορετικών αποζημιώσεων στα θύματα της Germanwings

17:50 2/4/2015 - Πηγή: KoolNews

Με εντελώς διαφορετικά κριτήρια - όπως η εθνικότητα και το εισόδημα εν ζωή - θα αποζημιωθούν οι οικογένειες των θυμάτων τις αεροπορικής τραγωδίας της Germanwings, παρά το γεγονός ότι όλοι είχαν την ίδια τύχη.

Οι 144 επιβάτες του αεροσκάφους Α320 προέρχονταν από 18 διαφορετικές χώρες, σύμφωνα με τη Germanwings. Στην πλειονότητά τους ήταν Γερμανοί και Ισπανοί, τρεις ήταν από τις ΗΠΑ,

ενώ υπήρχαν ακόμα 2 Κολομβιανοί, 2 Αυστραλοί, 2 Αργεντίνοι και 2 Ιάπωνες και 4 υπήκοοι Καζαστάν.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους των οικογενειών, οι συγγενείς των θυμάτων πιθανόν να λάβουν εντελώς διαφορετικές αποζημιώσεις, το ύψος των οποίων θα εξαρτηθεί από την εθνικότητά τους, το πού αγόρασαν το εισιτήριό τους και από τα εισοδήματά τους. Στις περιπτώσεις συντριβής αεροσκάφους, τα ποσά των αποζημιώσεων που δίνονται ποικίλλουν ανάλογα με τη χώρα, με τα θύματα από τις ΗΠΑ να τείνουν να λαμβάνουν υψηλότερες αποζημιώσεις, ενώ ακολουθούν οι Ευρωπαίοι και οι Ασιάτες.

"Μπορεί δύο επιβάτες να κάθονταν ο ένας δίπλα στον άλλον αλλά το ύψος της αποζημίωσης να είναι εντελώς διαφορετικό", δήλωσε ο Τζιμ Μόρις, δικηγόρος στην εταιρία Irwin Mitchell του Λονδίνου, που παρέχει νομική υποστήριξη σε μέλη οικογενειών βρετανών και ξένων πολιτών που επέβαιναν στην πτήση της Germanwings.

Οι αιτήσεις αποζημίωσης μπορούν να κατατίθενται είτε εκεί που αγοράστηκε το εισιτήριο, στη χώρα της αεροπορικής εταιρίας, στα δικαστήρια στον τόπο προορισμού του επιβάτη ή στη χώρα του επιβάτη.

Οι διαφορετικές περιπτώσεις

Ο δικηγόρος Τζέιμς Χίλι-Πρατ του γραφείου Stewarts Law LLP, το οποίο παρέχει συμβουλές στις οικογένειες θυμάτων των αεροπορικών δυστυχημάτων της Malaysia Airlines πέρυσι, δήλωσε ότι Βρετανοί γονείς που έχασαν ένα ενήλικο παιδί μπορεί να περιμένουν αποζημίωση περίπου 20.000 στερλινών (περίπου 28.000 ευρώ) ενώ αμερικανοί γονείς θα περιμένουν 1,5 εκατομμύριο στερλίνες (περίπου 689.000 ευρώ).

Για παράδειγμα, σύμφωνα με το νόμο για τα θανατηφόρα ατυχήματα, βρετανικές οικογένειες μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση ύψους περίπου 13.000 στερλινών. Περαιτέρω αποζημιώσεις δίνονται για τις δαπάνες της κηδείας και ένα ποσό που διαφοροποιείται από το κατά πόσο εξαρτώνταν συγγενείς από τα έσοδα και τις υπηρεσίες του θανόντα.

Στη Γερμανία, οι αποζημιώσεις υπολογίζονται με βάση τα διαφυγόντα έσοδα του θύματος και άλλες οικονομικές συνέπειες από την απώλεια, όπως τα έξοδα μετακίνησης, και συνήθως δεν υπάρχει χωριστή αποζημίωση για οδύνη και πρόκληση δεινών, δήλωσε ο γερμανός δικηγόρος Έλμαρ Γκεμούλα, από τον οποίο έχουν ζητήσει βοήθεια οι οικογένειες της ομάδας των μαθητών που σκοτώθηκαν στη μοιραία πτήση.

Επομένως, καθώς οι αιτήσεις αποζημίωσης πιθανόν θα βασίζονται κυρίως σε οικονομικές ζημίες, οι αποκαλύψεις από τη Lufthansa ότι η σχολή της για εκπαίδευση πιλότων γνώριζε για την κατάθλιψη του πιλότου της Αντρέα Λούμπιτς δεν αναμένεται να επηρεάσει το αποτέλεσμα σε πολλές χώρες εκτός των ΗΠΑ.

Η Luthansa ανακοίνωσε ότι πως το κόστος των αποζημιώσεων θα ανέλθει συνολικά σε 300 εκατ. δολάρια, αλλά το ποσό ενδέχεται να αλλάξει. [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

Πηγές της ασφαλιστικής βιομηχανίας έχουν δηλώσει ότι οι ασφαλιστές θα τηρήσουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αστικής ευθύνης τους για τη Lufthansa και τη Germanwings, παρότι ειπώθηκε ότι η αεροπορική εταιρία γνώριζε ότι ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς είχε περάσει μια περίοδο σοβαρής κατάθλιψης.

The post Δεν είναι όλοι ίδιοι ούτε στον θάνατο: Τα απίστευτα κριτήρια των διαφορετικών αποζημιώσεων στα θύματα της Germanwings appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα