«Δεν χρειαζόμαστε Μνημόνιο για να αλλάξουμε το ασφαλιστικό» – Ενόχληση Τσίπρα για τις δηλώσεις Φίλη

«Αν δεν υπήρχε το Μνημόνιο, θα έπρεπε να το εφεύρουμε, για να αλλάξουμε το ασφαλιστικό». Μπορεί να μην το είπε έτσι ακριβώς ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά προφανώς αυτό εννοούσε, όταν μιλούσε για το ασφαλιστικό στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες,

ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το ασφαλιστικό θα έπρεπε να μεταρρυθμιστεί ανεξαρτήτως της ύπαρξης του Μνημονίου και πως στόχος της κυβέρνησης είναι η δημιουργία ενός βιώσιμου και κοινωνικά δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς συντάξεις. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αντιμετωπισθούν επειγόντως τα προβλήματα βιωσιμότητας που προκύπτουν από την καταλήστευση των αποθεματικών, την ψηλή ανεργία και τις πολιτικές των τελευταίων ετών.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει επίγνωση των δυσκολιών, αλλά και επίγνωση του απώτερου στόχου, ο οποίος είναι η έξοδος της χώρας από την κρίση, με προστασία των ασθενέστερων στρωμάτων. «Έχουμε παρουσιάσει με ειλικρίνεια τις δυσκολίες στον ελληνικό λαό, χωρίς εικονικά success story», φέρεται να είπε στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα και τις διεθνείς επαφές του, στο προσφυγικό και την ανάγκη επίλυσής του, αλλά και στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, το οποίο, κατά τον ίδιο, προσπαθεί να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον.

Ενόχληση για τις δηλώσεις Φίλη

Την ίδια στιγμή, το Μαξίμου αφήνει να εννοηθεί ότι ο κ. Τσίπρας είναι ενοχλημένος από τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη για τις «πενταροδεκάρες» και την επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Προς τούτο, αναμένεται αύριο - πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές - να απευθύνει παρατηρήσεις και συστάσεις στους υπουργούς του, ώστε να είναι πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους και τις εν γένει δημόσιες τοποθετήσεις τους.

Τι περιμένει το Μαξίμου από την επίσκεψη Ολάντ

Σε ό,τι αφορά την αυριανή επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα, το Μαξίμου επαναλαμβάνει ότι βασικός στόχος είναι η αναβάθμιση των ελληνογαλλικών σχέσεων σε σειρά στρατηγικών τομέων. «Η επίσκεψη θα αφορά σε σειρά τομέων, όπως θα αποτυπωθεί και στην υπογραφή της Ελληνογαλλικής διακήρυξης», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βασικοί τομείς στους οποίους επιδιώκεται η επέκταση της ελληνογαλλικής συνεργασίας, είναι:

• Η παροχή τεχνογνωσίας προς την Ελλάδα, στους τομείς της δημόσιας διοίκησης, της φορολογίας και των μεταρρυθμίσεων.

• Η ενίσχυση του διμερούς εξωτερικού εμπορίου.

• Η επενδυτική συνεργασία σε τομείς όπως οι νέες τεχνολογίες, η ψηφιακή οικονομία, οι υποδομές, ο τουρισμός, η γεωργία, η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων κτλ.

• Η συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Η προώθηση της κάθε μίας από τις δύο γλώσσες στο εκπαιδευτικό σύστημα της άλλης χώρας, καθώς και η εκπαιδευτική και ερευνητική συνεργασία.

Τέλος, ειδική αναφορά αναμένεται να υπάρξει στο προσφυγικό ζήτημα, στο πλαίσιο της ενιαίας πολιτικής που διαμορφώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

The post «Δεν χρειαζόμαστε Μνημόνιο για να αλλάξουμε το ασφαλιστικό» – Ενόχληση Τσίπρα για τις δηλώσεις Φίλη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα