Δεύτερο πλήγμα μετά το τέλος στα γυμνά του Playboy – Κλείνει το Penthouse!

Μετά από 51 χρόνια κυκλοφορίας, το περιοδικό Penthouse το οποίο ίδρυσε ο Μπομπ Γκουτσιόνε, οριοθετεί το τέλος μιας εποχής.

Τον Οκτώβριο του 2015, το Playboy είχε ανακοινώσει πως θα «κόψει» τις γυμνές φωτογραφίσεις του και θα αλλάξει ύλη. Τον Ιανουάριο του 2016, ο βασικός ανταγωνιστής του, το Penthouse, αποφάσισε να σταματήσει τις έντυπες εκδόσεις και να παραμείνει στην αγορά, μέσα από την νέα, ψηφιακή του μορφή.

Η απόφαση για την κατάργηση της έντυπης έκδοσης έρχεται ως φυσιολογική συνέπεια της ανάπτυξης του ίντερνετ.

Επί της ουσίας, τα ανδρικά έντυπα περιοδικά του περίπτερου που απεικόνιζαν γυναικείο γυμνό σε συνδυασμό με lifestyle θέματα, εξαφανίζονται ή διαφοροποιούνται, προσπαθώντας να προσαρμοστούν στις ανάγκες της εποχής. «Η ψηφιακή έκδοση του περιοδικού Penthouse θα συνδυάζει και θα μετατρέπει όλα όσα γνωρίζουν και αγαπούν οι αναγνώστες στην έντυπη, σε μια ψηφιακή εμπειρία» αναφέρεται σε ανακοίνωση της εκδοτικής εταιρείας, FriendFinder Network.

Το Penthouse, το οποίο κάποτε πωλούσε πάνω από πέντε εκατομμύρια αντίτυπα, έχει περάσει δύσκολα χρόνια την τελευταία δεκαετία, από τότε που ο ιδρυτής του, Μπομπ Γκουτσιόνε, ανακοίνωσε χρεοκοπία το 2004 και έχασε τον έλεγχο της εταιρείας. Το 2013, αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας υπέβαλε και η FriendFinder Networks (που επίσης διαχειρίζεται ιστοσελίδες ενηλίκου περιεχομένου) και έπαψε να είναι εισηγμένη.

Το Penthouse κλείνει επίσης τα γραφεία του στη Νέα Υόρκη και μεταφέρεται στα γραφεία της FriendFinder στο Λος Άντζελες.

Ο δημιουργός του Penthouse, Μπομπ Γκουτσιόνε, πέθανε το 2010 σε ηλικία 79 ετών. Το 1979, είχε κάνει παραγωγή στην ταινία «Καλιγούλας», που παρουσίαζε τις διαβόητες σεξουαλικές συνήθειες του Ρωμαίου αυτοκράτορα. Η ταινία, είχε σημάνει την καλύτερη περίοδο πωλήσεων για το περιοδικό, το οποίο τότε είχε καταφέρει να ξεπεράσει το πιο «ήπιο» Playboy, και το Hustler.

Στην ιστορία της «ελληνικής ζωής» του τίτλου, έμεινε το τεύχος του '91 με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, αλλά και το γυμνό εξώφυλλο της Ρούλας Κορομηλά, τον Φεβρουάριο του '99.

The post Δεύτερο πλήγμα μετά το τέλος στα γυμνά του Playboy – Κλείνει το Penthouse! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα