Χωρίς τέλος το θρίλερ στο Ναϊρόμπι: Με νέο θερμό επεισόδιο απειλεί η Αλ Σαμπάμπ την Κένυα

Με νέο θερμό επεισόδιο απειλεί την Κένυα η σομαλική τρομοκρατική οργάνωση «Αλ Σαμπάμπ», μετά την ομηρεία του εμπορικού κέντρου Westgate στο Ναϊρόμπι.

Οι τρομοκράτες που βρίσκονται ακόμα μέσα στο κτίριο υποστηρίζουν ότι κρατάνε ομήρους, ενόσω η κενυατική κυβέρνηση επιβεβαίωνε νωρίτερα ότι όλοι οι όμηροι έχουν απελευθερωθεί.

Μέχρι στιγμής 69 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην αιματηρή ομηρεία του Westgate, αριθμός στον οποίοι προστέθηκαν και τρεις κενυάτες στρατιώτες που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που σημειώθηκαν τις

τέσσερις τελευταίες ημέρες και υπέκυψαν σήμερα.

«Προχωρούμε στην εξουδετέρωση εκρηκτικών τα οποία είχαν τοποθετηθεί από τους τρομοκράτες», έγραψε η κενυατική αστυνομία στο λογαριασμό της στο Twitter, νωρίτερα, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις.

Από την άλλη, η Αλ Σαμπάμπ προειδοποιεί με θερμό επεισόδιο «εάν το Ναϊρόμπι δεν αποσύρει τους στρατιώτες του που έχουν τοποθετηθεί από το 2011 στην Σομαλία», οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί εκεί για να πολεμήσουν τους μαχητές της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Σε ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο δημοσιεύτηκε σήμερα στο Twitter, ο εκπρόσωπος των τρομοκρατών Άλι Μοχάμουντ Ραζ, προειδοποιεί την κενυατική κυβέρνηση και όλους αυτούς που την υποστηρίζουν.

«Αν επιθυμούν την ειρήνευση, να εγκαταλείψουν το έδαφός μας, να σταματήσουν την ανάμειξή τους στις υποθέσεις μας, να απελευθερώσουν τους κρατούμενούς μας και να σταματήσουν οποιαδήποτε μορφή μάχης κατά της θρησκείας μας. Στην αντίθετη περίπτωση, να ξέρετε ότι αυτό ήταν μόνον μια πρώτη γεύση αυτού που θα κάνουμε στο μέλλον και ότι θα πρέπει να περιμένετε μαύρες μέρες», απείλησε ο ίδιος.

Ο Ραζ κατηγόρησε την Κένυα ως «πράκτορα των Εβραίων» οι οποίοι επιτέθηκαν στο ισλαμικό κράτος της Σομαλίας, ενώ επίσης πρόσθεσε ότι «θα τους κάνουμε να υποστούν αυτό που κάνουν να υποστεί (ο πληθυσμός) στις επαρχίες της νότιας Σομαλίας».

Όλα αυτά ενόσω η Ουγκάντα, η οποία ηγείται την ειρηνευτική αποστολή της Αφρικανικής 'Ενωσης στη Σομαλία ανακοίνωσε ότι οι στρατιώτες της έχουν φτάσει στα όριά τους και δεν μπορούν να εξαπολύσουν περαιτέρω επιθέσεις κατά των Σεμπάμπ, καθώς χρειάζονται επιπλέον 7.000 στρατιώτες, αλλιώς κινδυνεύει να παραχωρήσει έδαφος στους Σαμπάμπ.

Η υπουργός Εξωτερικών της Κένυας, Αμίνα Μοχάμεντ δήλωσε σε συνέντευξή της ότι δύο ή τρεις Αμερικανοί και μία Βρετανίδα συμμετείχαν στην ομάδα των τρομοκρατών που επετέθησαν εναντίον του εμπορικού κέντρου Westgate στο Ναϊρόμπι σκοτώνοντας περισσότερους απο 60 ανθρώπους.

Η Βρετανία από την άλλη ανακοίνωσε ότι «θα κάνει ό,τι μπορεί για να υποστηρίξει τους Κενυάτες στην προσπάθειά τους να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης όλους όσοι είναι υπεύθυνοι γι' αυτή την άγρια επίθεση», εν όψει των ανακοινώσεων ότι μια Βρετανίδα εμπλέκεται στην επίθεση στο εμπορικό κέντρο.

Νωρίτερα, μεταδόθηκε ότι οι ειδικές δυνάμεις σκότωσαν άλλα έξι μέλη της ομάδας των ενόπλων της οργάνωσης Αλ Σαμπάμπ, παρόλα αυτά μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ότι μόνο τρία από τα δέκα έως δεκαπέντε μέλη της ομάδας, έχουν σκοτώθεί από τις ειδικές δυνάμεις.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα