Χωρίς γιατρούς σήμερα όλη η χώρα – 24ωρη απεργία σε νοσοκομεία και ΕΟΠΥΥ

09:52 6/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και στον ΕΟΠΥΥ, με τη συμμετοχή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ). Οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας όλης της χώρας διαμαρτύρονται κατά του νομοσχεδίου για τη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), ενώ σήμερα είναι

η μέρα ψήφισής του στη Βουλή.

Μάλιστα, η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 11:00 από το υπουργείο Υγείας με και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή, με τους απεργούς να υποστηρίζουν πως το επίμαχο νομοσχέδιο «διαλύει την περίθαλψη» ενώ «θα προκαλέσει απερίγραπτα δεινά στους ασθενείς». Την ίδια στιγμή η ομοσπονδία γιατρών του ΕΟΠΥΥ χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο ψευδεπίγραφο και καταστροφικό, τονίζοντας πως προωθήθηκε προς ψήφιση στη Βουλή χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή. Ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας δήλωσε: «Αίτημα όλων υγειονομικών είναι να μην ψηφιστεί αυτό το τερατώδες νομοσχέδιο και να ξεκινήσει διάλογος από μηδενική βάση για τη δημιουργία πλήρους, καθολικού, δωρεάν συστήματος υγείας, το οποίο θα καλύπτει όλους τους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους πολίτες που ζουν στη χώρα, ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, οικονομική κατάσταση και τόπο διαμονής».

Με την ολοκλήρωση της πορείας το γενικό συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ θα συνεδριάσει με τους προέδρους των Ενώσεων Γιατρών όλης της χώρας, σχετικά με την περίθαλψη και τους λειτουργούς της υγείας.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα